• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet
billede med koldhævede boller
Koldhævede boller, hvor dejen hviler natten over i køleskabet. Nemmere morgenboller fås ikke, og de er virkelig gode. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Nem opskrift på koldhævede boller. Dejen røres sammen om aftenen, stilles i køleskabet natten over, og dagen efter kan du bage lækre boller.

Til morgenmad bagte jeg koldhævede boller - måske de nemmeste boller i hele verden!

Der skal overhovedet IKKE røres ved dejen med fingrene og de passer sig selv i køleskabet om natten.

De sættes i en kold ovn og så skal de spises.

De er ikke gode at gemme, men de er FANTASTISKE på morgenbordet.

De koldhævede boller har sådan en lidt sej krumme, som italiensk brød har det - nemmere tror jeg ikke det kan gøres.

Opskriften på de her koldhævede boller giver 12 stk.

Opskrift på koldhævede boller

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 8 timer t 40 minutter min
Servings: 12 stk.

Ingredienser

  • 5 deciliter vand koldt
  • 15 g gær
  • 300 g durummel
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk. salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør gær ud i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Rør dejen glat med en (træ)ske, den skal være ret fugtig, da melet suger væske i løbet af den tid den står i køleskabet. Hvis den ikke er fugtig nok, så tilsæt evt. mere vand. Den skal hænge sammen, men bare sådan fugtig.
  • Kom dejen i en oliesmurt skål (VIGTIGT!!), dæk med stanniol og stil i køleskabet natten over.
  • Sæt de koldhævede boller på bageplade med 2 skeer (den er sådan lidt "sej" og "lang" i det).
  • Sæt pladen i en KOLD ovn og sæt den på 230 °C - lidt mindre hvis der bruges varmluft - og bag i ca. 30 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Klik her og sæt minutur med korrekt bagetid.

Næringsindhold

Koldhævede boller
Mængde pr. portion
Kalorier
177
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
585
mg
25
%
Kalium
 
142
mg
4
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin C
 
0.001
mg
0
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Koldhævede boller kan også laves kun med hvedemel, krummen bliver stadigvæk ret sej.

Se flere brødopskrifter:

Havregrynsboller - nemme morgenboller

Squashboller med gulerod og solsikkekerner

Klassiske boller fra mormor (de luftige hjemmebagte)

Se disse opskrifter:

  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Grove pølsehorn med gulerødder
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Squashboller - nemme boller med squash

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

et billede til sprøde pommes frites i ovn

Sprøde pommes frites i ovn - forkogte

billede med brownie bagt i kop

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

et billede med pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling og grøntsager

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

billede til brownie med valnødder

Lækker brownie med valnødder

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required