• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet
billede med koldhævede boller
Koldhævede boller, hvor dejen hviler natten over i køleskabet. Nemmere morgenboller fås ikke, og de er virkelig gode. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 16. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Nem opskrift på koldhævede boller. Dejen røres sammen om aftenen, stilles i køleskabet natten over, og dagen efter kan du bage lækre boller.

Til morgenmad bagte jeg koldhævede boller - måske de nemmeste boller i hele verden!

Der skal overhovedet IKKE røres ved dejen med fingrene og de passer sig selv i køleskabet om natten.

De sættes i en kold ovn og så skal de spises.

De er ikke gode at gemme, men de er FANTASTISKE på morgenbordet.

De koldhævede boller har sådan en lidt sej krumme, som italiensk brød har det - nemmere tror jeg ikke det kan gøres.

Opskriften på de her koldhævede boller giver 12 stk.

Opskrift på koldhævede boller

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 8 timer t 40 minutter min
Servings: 12 stk.

Ingredienser

  • 5 deciliter vand koldt
  • 15 g gær
  • 300 g durummel
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk. salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør gær ud i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Rør dejen glat med en (træ)ske, den skal være ret fugtig, da melet suger væske i løbet af den tid den står i køleskabet. Hvis den ikke er fugtig nok, så tilsæt evt. mere vand. Den skal hænge sammen, men bare sådan fugtig.
  • Kom dejen i en oliesmurt skål (VIGTIGT!!), dæk med stanniol og stil i køleskabet natten over.
  • Sæt de koldhævede boller på bageplade med 2 skeer (den er sådan lidt "sej" og "lang" i det).
  • Sæt pladen i en KOLD ovn og sæt den på 230 °C - lidt mindre hvis der bruges varmluft - og bag i ca. 30 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte. Klik her og sæt minutur med korrekt bagetid.

Næringsindhold

Koldhævede boller
Mængde pr. portion
Kalorier
177
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
585
mg
25
%
Kalium
 
142
mg
4
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin C
 
0.001
mg
0
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Koldhævede boller kan også laves kun med hvedemel, krummen bliver stadigvæk ret sej.

Se flere brødopskrifter:

Havregrynsboller - nemme morgenboller

Squashboller med gulerod og solsikkekerner

Klassiske boller fra mormor (de luftige hjemmebagte)

Se disse opskrifter:

  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Grove pølsehorn med gulerødder
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Squashboller - nemme boller med squash

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede med lørdagskylling a la butterflied

Lækker lørdagskylling a la butterflied

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

billede til hjemmelavede kødboller

Hjemmelavede kødboller til suppe

billede med blomkålskarry

Blomkålskarry med gulerødder og spinat

billede med thousand island dressing

Hjemmelavet Thousand Island dressing

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

bagt kartoffelmos

Sådan laver du bagt kartoffelmos

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

Bradepandetærte med fars og fetaost

Bradepandetærte med fars og fetaost

Kyllingekødboller

Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required