• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt
billede med blomkål kogetid
Den rigtige kogetid på et helt blomkål er ca. 10 minutter, mens blomkålsbuketter skal koges i ca. 4-5 minutter. Foto: iStock.com.

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Skal du koge blomkål, men er er usikker på den nøjagtige kogetid? Her er hjælp til kogning af både hel blomkål og blomkålsbuketter.

Hvad er den rigtige kogetid på blomkål? Her får du svar på, hvordan du koger blomkålen helt perfekt.

Du skal huske at skylle kålen grundigt, da der sagtens kan sidde insekter inde i kålen. Og det er jo ikke så lækkert at servere.

Blomkål kan enten koges som hel kål - eller du kan skære den ud i mindre buketter. Det er op til dig.

Generelt skal du huske ikke at koge blomkål for længe, da kålen gerne må have lidt bid og friskhed tilbage. Og udkogt blomkål er der ikke meget sjov ved.

Koge blomkål

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål

4.75 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Koge hel blomkål

  • Her fjernes alle blade på blomkålen. Du kan evt. skære dem af med en kniv, men skær ikke ned i kålen.
  • Læg kålen ned i en passende gryde med vand. Vandet skal være saltet.
  • Læg låg på, og kogetid for en hel blomkål er ca. 10 minutter. Afhængig af hvor stor kålen er. En lille blomkål skal have 1-2 minutter mindre i gryden, men en stor kål skal have 1-2 minutter. Klik her og sæt minutur med kogetid på 10 minutter.

Koge blomkålsbuketter

  • Her fjernes bladene også, og blomkålen deles i passende buketter.
  • Læg blomkålsbuketterne i en gryde sammen med vand og lidt salt.
  • Under låg koges blomkålsbuketterne nu i ca. 4 minutter, men så kålen stadig har lidt bid og friskhed.
  • Hæld straks vandet fra, så blomkålen ikke koger videre.

Næringsindhold

Kogetid på blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
644
mg
28
%
Kalium
 
628
mg
18
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin C
 
101
mg
122
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kogt eller dampet blomkål passer godt som tilbehør til mange retter, og så skal vi jo alle huske at spise mere kål. Det er nemlig super sundt.

Se flere opskrifter

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede til opskrifter med blomkål
    Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter
  • billede med stegt blomkål
    Stegt blomkål med citron, oliven og feta
  • billede med blomkålsris
    Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

Se disse opskrifter:

  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

billede med lørdagskylling a la butterflied

Lækker lørdagskylling a la butterflied

billede med chimichurri

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

Smørkage med marcipan og chokolade

Smørkage med marcipan og chokolade

hjemmelavede romkugler

Romkugler med marcipan og mørk rom

billede til rødkålssalat

Rødkålssalat med æble og appelsin

Tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa

Tortilla med hakket oksekød - nemme oksekødstortillas

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

Salat med kylling, druer og valnødder

Salat med kylling, druer og valnødder

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

kærnemælksfromage opskrift

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

billede med ciabatta

Ciabatta - italiensk brød med store huller

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required