Skal du koge blomkål, men er er usikker på den nøjagtige kogetid? Her er hjælp til kogning af både hel blomkål og blomkålsbuketter.
Hvad er den rigtige kogetid på blomkål? Her får du svar på, hvordan du koger blomkålen helt perfekt.
Du skal huske at skylle kålen grundigt, da der sagtens kan sidde insekter inde i kålen. Og det er jo ikke så lækkert at servere.
Blomkål kan enten koges som hel kål - eller du kan skære den ud i mindre buketter. Det er op til dig.
Generelt skal du huske ikke at koge blomkål for længe, da kålen gerne må have lidt bid og friskhed tilbage. Og udkogt blomkål er der ikke meget sjov ved.
Koge blomkål

Ingredienser
- 1 blomkål
- salt
Fremgangsmåde
Koge hel blomkål
- Her fjernes alle blade på blomkålen. Du kan evt. skære dem af med en kniv, men skær ikke ned i kålen.
- Læg kålen ned i en passende gryde med vand. Vandet skal være saltet.
- Læg låg på, og kogetid for en hel blomkål er ca. 10 minutter. Afhængig af hvor stor kålen er. En lille blomkål skal have 1-2 minutter mindre i gryden, men en stor kål skal have 1-2 minutter. Klik her og sæt minutur med kogetid på 10 minutter.
Koge blomkålsbuketter
- Her fjernes bladene også, og blomkålen deles i passende buketter.
- Læg blomkålsbuketterne i en gryde sammen med vand og lidt salt.
- Under låg koges blomkålsbuketterne nu i ca. 4 minutter, men så kålen stadig har lidt bid og friskhed.
- Hæld straks vandet fra, så blomkålen ikke koger videre.
Næringsindhold
Noter
Kogt eller dampet blomkål passer godt som tilbehør til mange retter, og så skal vi jo alle huske at spise mere kål. Det er nemlig super sundt.
jytte
Min blomkål forbliver hård limeget hvor lang tid jeg koger den. Hvorfor?