• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt
billede med rosenkål og kogetid
Den korrekte kogetid for rosenkål er ikke for lang, da man så risikerer kål, der smager af prut. Så kogning af rosenkålene skal gøres med omhu. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

Opdateret: 31. dec 2022 · Udgivet: 12. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den korrekte kogetid for rosenkål, og der er ca. 7 minutter. Når du koger rosenkålene på denne måde, undgår du de smager af prut.

Se her hvordan du koger rosenkål helt perfekt, så de ikke kommer til at smage grimt af prut.

Rosenkålene kan nemlig godt få en træls bismag, hvis du koger dem for længe. Så derfor skal du blot følge denne opskrift, og så kan du servere de perfekte og sunde rosenkål.

Ved at komme lidt eddike og sukker i kogevandet, fjernes den skarpe smag, som rosenkål ellers godt kan have. Og som en del ikke bryder sig om. Så det er et godt tip.

Hverken eddike eller sukker ødelægger dig smagen af de små og sunde kål, så det er altså et godt trick.

Kogning af rosenkål

billede med rosenkål og kogetid

Koge rosenkål

4.75 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 300 gram rosenkål
  • vand
  • 1 spiseskefuld eddike evt. en æbleeddike
  • 1 teskefuld sukker
  • Lidt salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at skære den nederste del af bunden af rosenkålene, og tag også gerne de yderste blade af.
  • Læg dine rosenkål i en gryde, og fyld vand i så de flotte og sunde små kål netop er dækket.
  • Tilsæt så en spiseskefuld eddike og lidt sukker og salt.
  • Kog rosenkålene i ca. syv minutter, og hæld derefter vandet fra, så kålene ikke koger videre. Sæt et minutur her med den korrekte kogetid.

Næringsindhold

Koge rosenkål
Mængde pr. portion
Kalorier
37
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.05
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.02
g
Natrium
 
600
mg
26
%
Kalium
 
292
mg
8
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
566
IU
11
%
Vitamin C
 
64
mg
78
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De kogte rosenkål serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til mange retter.

Se flere lækre opskrifter med de sunde små kål:

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

Rosenkålssalat med dressing

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

glaserede perleløg

Glaserede perleløg - nem opskrift

billede til at koge ris

Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

spaghetti med kødsovs

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

foto med grillet flanksteak

Grillet flanksteak på spinatbund

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required