Her får du den korrekte kogetid for rosenkål, og der er ca. 7 minutter. Når du koger rosenkålene på denne måde, undgår du de smager af prut.
Se her hvordan du koger rosenkål helt perfekt, så de ikke kommer til at smage grimt af prut.
Rosenkålene kan nemlig godt få en træls bismag, hvis du koger dem for længe. Så derfor skal du blot følge denne opskrift, og så kan du servere de perfekte og sunde rosenkål.
Ved at komme lidt eddike og sukker i kogevandet, fjernes den skarpe smag, som rosenkål ellers godt kan have. Og som en del ikke bryder sig om. Så det er et godt tip.
Hverken eddike eller sukker ødelægger dig smagen af de små og sunde kål, så det er altså et godt trick.
Kogning af rosenkål

Ingredienser
- 300 gram rosenkål
- vand
- 1 spiseskefuld eddike evt. en æbleeddike
- 1 teskefuld sukker
- Lidt salt
Fremgangsmåde
- Start med at skære den nederste del af bunden af rosenkålene, og tag også gerne de yderste blade af.
- Læg dine rosenkål i en gryde, og fyld vand i så de flotte og sunde små kål netop er dækket.
- Tilsæt så en spiseskefuld eddike og lidt sukker og salt.
- Kog rosenkålene i ca. syv minutter, og hæld derefter vandet fra, så kålene ikke koger videre. Sæt et minutur her med den korrekte kogetid.
Næringsindhold
Noter
De kogte rosenkål serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til mange retter.
Se flere lækre opskrifter med de sunde små kål:
Kom med din kommentar