• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
billede med knækbrød
Nemme, sprøde og hjemmebagte knækbrød, der både er sunde og smager godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

Opdateret: 17. mar 2023 · Udgivet: 17. mar 2023 af Newyorker By Heart ·

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 40 stk.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 2½ tsk. salt groft
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl vand
  • 1 ¼ dl olie smagsneutral
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Det er nemt at bage knækbrød. Start med at røre alle ingredienserne til dejen sammen, men hold lidt af melet tilbage. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
  • Et stykke bagepapir lægges ud på køkkenbordet, og halvdelen af dejen lægges på.
  • Læg et andet stykke bagepapir over, og rul nu dejen tyndt ud.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir, og løft det nederste stykke med den udrullede dej over på en bageplade.
  • Dejen forskæres, men uden at skære igennem. Så de færdigbagte knækbrød nemmere at brække fra hinanden. Du kan evt. gøre det forsigtigt med en pizzaskærer. Størrelsen på knækbrødene er op til dig. Gør det samme med den anden halvdel.
  • Bages i en ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de ca. skal have 10 minutter, måske nogle minutter mere. Knækbrødene skal have lidt farve. Bag en plade ad gangen.

Næringsindhold

Hjemmebagte knækbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
117
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
174
mg
8
%
Kalium
 
67
mg
2
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
2
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sådan laver du hjemmebagte knækbrød. Du får en både nem og hurtig opskrift på de sprøde stykker knækbrød, der bages med masser af kerner.

Knækbrød er altid gode at have liggende som den sunde snack, og her får du virkelig nem og god opskrift med masser af kerner.

De er meget nemme at bage, og du får ca. 40 stykker ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.

Se også: 10 gulerodsboller med græskarkerner

Opskrift på knækbrød

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 40 stk.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 2½ tsk. salt groft
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl vand
  • 1 ¼ dl olie smagsneutral
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Det er nemt at bage knækbrød. Start med at røre alle ingredienserne til dejen sammen, men hold lidt af melet tilbage. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
  • Et stykke bagepapir lægges ud på køkkenbordet, og halvdelen af dejen lægges på.
  • Læg et andet stykke bagepapir over, og rul nu dejen tyndt ud.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir, og løft det nederste stykke med den udrullede dej over på en bageplade.
  • Dejen forskæres, men uden at skære igennem. Så de færdigbagte knækbrød nemmere at brække fra hinanden. Du kan evt. gøre det forsigtigt med en pizzaskærer. Størrelsen på knækbrødene er op til dig. Gør det samme med den anden halvdel.
  • Bages i en ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de ca. skal have 10 minutter, måske nogle minutter mere. Knækbrødene skal have lidt farve. Bag en plade ad gangen.

Næringsindhold

Hjemmebagte knækbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
117
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
174
mg
8
%
Kalium
 
67
mg
2
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
2
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte knækbrød køles af på en rist.

Derefter kan de brækkes i stykker.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Se også: Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

Se disse opskrifter:

  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Squashboller - nemme boller med squash

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

billede med italiensk marengs og kyskager

Sådan laver du italiensk marengs

billede med cheesecake

Manhattanstyle strawberry cheesecake

billede til agurkesalat opskrift

Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

et billede til opskrifter med bacon

Opskrifter med bacon - lækre baconretter

billede med ærtesuppe

Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter

Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

billede med grillede kartofler

Sådan laver du grillede kartofler

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

billede med karrysuppe

Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt

billede til grønne bønner med bacon

Grønne bønner med bacon som tilbehør

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required