Sådan bager du lækre kardemommestænger med marcipan-remonce. En nem kage med kardemomme og lækkert fyld. Egnet til at fryse ned.
Kardemommestænger er lækre kager, der er meget nemme at bage.
Kagerne kan fryses ned, men de smager også fremragende som lune og nybagte.
Opskrift på kardemommestænger
Ingredienser
Dej
- 2 dl mælk
- 100 g gær
- 800 g hvedemel ca. mængde
- 200 g smør eller margarine
- 3 spsk. sukker
- 4 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 2 æg
Fyld til kardemommestang
- 125 g smør
- 12½ spsk. sukker
- 100 g marcipan revet
Pynt
- 1 æg sammenpisket med en smule
- 50 g perlesukker
- 50 g mandler eller nødder til pynt, hakkede
Sådan gør du
- Smør smeltes og mælken kommes i, det hele skal være fingervarmt og ikke mere.
- Smuldr gæren i en skål og tilsæt sukker. Hæld den lune væske i og rør gæren ud i det, tilsæt æg og rør igen.
- Tilsæt salt, kardemomme og hvedemel lidt efter lidt.
- Hæld dejen ud på bordet og ælt det godt igennem, lad det hæve i 45 minutter.
- Pisk remoncen sammen med en el-mikser.
- Del dejen i 2 stykker og rul hvert stykke ud til aflange firkanter.
- Fordel halvdelen af remoncen i midten af hver firkant, fold først enderne ind og så siderne så de overlapper hinanden lidt.
- Læg dem på en bageplade og lad dem hvile i endnu 15 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg, drys med perlesukker og hakkede mandler/nødder.
- Bag dine kardemommestænger i midten af ovnen ved 200 grader (almindelig luft) i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte kardemommestænger køles af.
Nu er de lækre til en kop kaffe, men de kan også fryses ned til senere brug.
Se flere opskrifter
Opskrift på Lagkagehusets kanelstang
Kom med din kommentar