• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kålbudding med hvidkål og hakket kød
kålbudding med hvidkål og hakket kød
Kålbudding med hvidkål og hakket kød er en klassik kålret, der serveres med kogte kartofer og sovs. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

Opdateret: 4. maj 2023 · Udgivet: 4. maj 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sådan laver du kålbudding med hvidkål og hakket kød. En nem opskrift på en populær og klassisk ret med kål, der smager super godt til aftensmad.

Kålbudding er en gammel dansk ret med hvidkål og hakket kød, og den kan vel gå ind under kategorien mormormad.

Retten er rimelig nem at lave, og mens den steges færdig i ovnen, kan du koge kartofler og rydde opvasken væk.

Se også: Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

Hvidkål kan i øvrigt skiftes ud med spidskål, og husk at gemme kogevandet fra kålen til en opbagt sovs til retten.

Opskriften er beregnet til fire personer som lækker aftensmad.

Opskrift på kålbudding

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 0,5 hvidkål skåret i strimler

Fars til kålbudding

  • 500 gram hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 1 løg fintsnittet
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spiseskefulde hvedemel
  • 2 deciliter danskvand eller mælk, almindelig vand

Desuden anvendes

  • 3 spiseskefulde rasp
  • 1 spiseskefuld smør til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til kålbudding starter du med, at koge komme kålen i en gryde sammen med vand og lidt salt.
  • Kog nu hvidkålen i ca. 30 minutter - eller indtil den er kogt mør.
  • Hæld vandet fra, men gem til at lave sovs med!
  • Rør ingredienserne til farsen sammen. Mængden af danskvand kan variere, så gå gradvist frem.
  • Find et højt, ovnfast fad, hvis du har et ellers bruger du bare et almindelig fad og måske bliver det så kun et lag du får lavet.
  • Smør fadet og kom ca. ⅓ af kålen ned i bunden. Fordel halvdelen af farsen ovenpå, så igen kål, det sidste fars og slut med det sidste kål.
  • Drys rasp ovenpå og fordel smørklatter.
  • Sæt kådbuddingen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 - 60 minutter.

Næringsindhold

Kålbudding med hvidkål og hakket kød
Mængde pr. portion
Kalorier
452
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
138
mg
46
%
Natrium
 
777
mg
34
%
Kalium
 
628
mg
18
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
267
IU
5
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
93
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kålbudding serveres sammen med kogte kartofler og en opbagt sovs, hvor du bruger kogevandet fra kålen.

Se også: Hvidkålsgratin med hakket oksekød

Se disse opskrifter:

  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bollerne

Bollerne - de bedste hjemmebagte

foto med grillet flanksteak

Grillet flanksteak på spinatbund

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pasta a la creme med porre og laks

Pasta a la creme med porre og laks

billede til lasagneruller med spinat og ricotta

Lasagneruller med spinat og ricotta

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

billede med boller i selleri

Boller i selleri med ris eller kartofler

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon som tilbehør

billede med sydamerikansk chiligryde

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

billede med grillet oksecuvette

Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required