• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Jordskokkesuppe - lækker og cremet
billede med jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe er en virkelig lækker suppe til forret eller som et skønt hovedmåltid. Suppen laves blandt andet af jordskokker og kartofler. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

Opdateret: 1. feb 2023 · Udgivet: 24. sep 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 450 g kartofler skrællede
  • 450 g jordskokker skrællede
  • 1 liter vand + bouillon, evt. Fond du Chef eller lav din egen hønsefond
  • 4 kviste timian
  • 1 bdt. persille stort
  • 250 g mascarpone
  • salt og friskkværnet peber

Pynt til jordskokkesuppe

  • 4 jordskokker skrubbet og skåret i tynde skiver
  • 4 skiver parmsakinke
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand, bouillon, persille og timian. Jeg bandt persille og timian sammen med kødsnor, så det var let af fiske op igen.
  • Bring det i kog, under låg, skru ned og lad det småkoge i ca. 25 minutter, til kartofler og jordskokker er møre.
  • Fjern krydderurterne, tilsæt mascarpone og blend din jordskokkesuppe til den er helt glat. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Grill parmaskinken i ovnen til den bliver sprød og gylden, hold godt øje med den, for pludselig går det stærkt. Bræk den i mindre stykker.
  • Dup de tynde jordskokkeskiver godt tørre.
  • Varm lidt olivenolie op på en pande og steg dem sprøde og gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

Næringsindhold

Jordskokkesuppe - lækker og cremet
Mængde pr. portion
Kalorier
574
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Kolesterol
 
70
mg
23
%
Natrium
 
920
mg
40
%
Kalium
 
1511
mg
43
%
Kulhydrater
 
63
g
21
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
1010
IU
20
%
Vitamin C
 
33
mg
40
%
Calcium
 
144
mg
14
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på jordskokkesuppe. En nem og lækker suppe med jordskokker og kartofler, der smager himmelsk godt som forret eller hovedret.

Du skal prøve denne uimodståelige og lækre jordskokkesuppe, der laves med både jordskokker og kartofler.

Det er en rigtig efterårssuppe, og du kan sagtens servere den som en skøn forret eller en mere mættende hovedret.

Samtidig er suppen nem at lave, og den pyntes med skiver af parmaskinke og stegte skiver af jordskokker.

Opskrift på jordskokkesuppe

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 450 g kartofler skrællede
  • 450 g jordskokker skrællede
  • 1 liter vand + bouillon, evt. Fond du Chef eller lav din egen hønsefond
  • 4 kviste timian
  • 1 bdt. persille stort
  • 250 g mascarpone
  • salt og friskkværnet peber

Pynt til jordskokkesuppe

  • 4 jordskokker skrubbet og skåret i tynde skiver
  • 4 skiver parmsakinke
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand, bouillon, persille og timian. Jeg bandt persille og timian sammen med kødsnor, så det var let af fiske op igen.
  • Bring det i kog, under låg, skru ned og lad det småkoge i ca. 25 minutter, til kartofler og jordskokker er møre.
  • Fjern krydderurterne, tilsæt mascarpone og blend din jordskokkesuppe til den er helt glat. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Grill parmaskinken i ovnen til den bliver sprød og gylden, hold godt øje med den, for pludselig går det stærkt. Bræk den i mindre stykker.
  • Dup de tynde jordskokkeskiver godt tørre.
  • Varm lidt olivenolie op på en pande og steg dem sprøde og gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

Næringsindhold

Jordskokkesuppe - lækker og cremet
Mængde pr. portion
Kalorier
574
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Kolesterol
 
70
mg
23
%
Natrium
 
920
mg
40
%
Kalium
 
1511
mg
43
%
Kulhydrater
 
63
g
21
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
1010
IU
20
%
Vitamin C
 
33
mg
40
%
Calcium
 
144
mg
14
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige jordskokkesuppe serveres rygende varm med stykker af parmaskinke og jordskokkechips.

Et lækkert stykke brød passer fint til.

Se flere lækre supper:

Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Se disse opskrifter:

  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Suppe med tomater og champignon
  • Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende
  • Nutella cheesecake brownies

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

billede med sojamarinade

Sojamarinade med honning til kylling og svinekød

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

et billede med gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

billede med kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

herregårds smørkage

Herregårds smørkage med vaniljecreme

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required