• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Sådan laver du italiensk marengs
billede med italiensk marengs og kyskager
Italiensk marengs og kyskager er skønne kager, der er nemme at bage af marengs. Foto: iStock.com.

Sådan laver du italiensk marengs

Opdateret: 20. jun 2022 · Udgivet: 20. jun 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med italiensk marengs og kyskager

Italiensk marengs

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 300 g sukker
  • 120 g vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk de pasteuriserede æggehvider stive. Tjek om de pisket nok ved at vende skålen på hovedet, og hvis æggehviderne bliver i skålen, ja så er æggehviderne perfekte.
  • I en gryde koges sukker og vand op under omrøring, og det skal nå en temperatur på ca. 120 grader. Tag derefter gryden til side.
  • Med forsigtighed piskes den varme sukkersirup nu ind i marengsen, men lidt ad gangen. Italiensk marengs er ikke svær at lave, men lige her skal du have lidt tålmodighed, da du ellers risikerer æggehviderne begynder at skille igen. Så lidt ad gangen.

Næringsindhold

Italiensk marengs
Mængde pr. portion
Kalorier
304
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Natrium
 
52
mg
2
%
Kalium
 
50
mg
1
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Sukker
 
75
g
83
%
Protein
 
3
g
6
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Italiensk marengs er en lækker marengs, der er nem at lave. Her blandes piskede æggehvider med sukkersirup, og det giver en stabil marengs.

Italiensk marengs er en lækker marengs, der adskiller sig lidt fra den klassiske franske marengs.

Den italienske piskes nemlig sammen af en hjemmelavet sukkersirup og piskede æggehvider, mens den almindelige marengs jo blot piskes sammen af sukker og æggehvider (og ofte lidt eddike).

Fordelen ved italiensk marengs er, at den er mere stabil end den klassiske.

Denne udgave af marengsen kan fryses ned, og du kan bage den, eller blot bruge den som kagepynt. Her kan den så evt. brændes med en gasbrænder.

Opskrift på italiensk marengs

billede med italiensk marengs og kyskager

Italiensk marengs

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 300 g sukker
  • 120 g vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk de pasteuriserede æggehvider stive. Tjek om de pisket nok ved at vende skålen på hovedet, og hvis æggehviderne bliver i skålen, ja så er æggehviderne perfekte.
  • I en gryde koges sukker og vand op under omrøring, og det skal nå en temperatur på ca. 120 grader. Tag derefter gryden til side.
  • Med forsigtighed piskes den varme sukkersirup nu ind i marengsen, men lidt ad gangen. Italiensk marengs er ikke svær at lave, men lige her skal du have lidt tålmodighed, da du ellers risikerer æggehviderne begynder at skille igen. Så lidt ad gangen.

Næringsindhold

Italiensk marengs
Mængde pr. portion
Kalorier
304
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Natrium
 
52
mg
2
%
Kalium
 
50
mg
1
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Sukker
 
75
g
83
%
Protein
 
3
g
6
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Italiensk marengs er nu klar til brug. Kom den gerne i en sprøjtepose.

Nu kan du enten lave en bagt marengs, eller bruge den som pynt på kager.

Her kan marengsen evt. brændes med en lille gasbrænder.

Se flere lækre kageopskrifter:

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Se disse opskrifter:

  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Apple pie - amerikansk æbletærte
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

billede af pandekager

Pandekager opskrift

billede til hjemmelavet burger med kryddermayo

Hjemmelavet burger med kryddermayo

et billede med kartoffelrøsti

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required