En dejlig opskrift på italiensk lammesteg, der laves af en udbenet lammekølle på bund af kartofler. Serveres med rødvinssauce og rosenkålssalat.
Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, der serveres med en lækker rødvins- og flødesauce og en skøn rosenkålssalat.
Du skal bruge en udbenet lammekølle, og den kan du få din slagter til at lave. Lammestegen laves på en bund af kartofler og tomater, og det er altså skøn gæstemad.
Dertil kommer den lækre rødvinssauce med fløde og en frisk og sund rosenkålssalat.
Opskrift på italiensk lammesteg

Ingredienser
Udbenet lammekølle
- 1 kg lammekølle udbenet
- 600-800 g kartofler små, faste kartofler med skræl
- 600 g tomater en blanding af gode, aromatiske blommetomater og cherrytomater
- 1 bdt. persille finthakket
- 1 citron saft og skal af 1 citron
- 50 g parmesan revet parmesanost
- olivenolie
- smør
- 4 spsk. rasp
- 6 fed hvidløg meget finthakket
- 4-5 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Rødvins-/flødesauce
- ½ flaske rødvin
- 1 fed hvidløg presset
- ½ terning oksebouillon af god kvalitet
- 2½ dl piskefløde eller madlavningsfløde
- Lidt sukker efter smag
- madkulør
- Lidt majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Rosenkålssalat
- 1 pose rosenkål ca. 300 g
- 1 bæger feta
- soltørrede tranebær
- pinjekerner ristede
- græskarkerner ristede
Dressing
- citronsaft
- rapsolie koldpresset
- Lidt honning flydende
- 1 fed hvidløg presset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Italiensk lammesteg
- Riv skallen af citronen og pres så citronsaft ud over den udbenede lammekølle, sørg for at gnide det godt ind i over det hele.
- Halver kartoflerne hvis de er meget små, eller skær dem i ca. ½ cm. tykke skiver. Halver cherrytomater og skær blommetomater i tykke skiver.
- Finthakket persille og hvidløg blandes med rasp og citronskal, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag ca. ⅔ fra og rør det med 4-5 spsk. olivenolie til en tyk pasta. Den sidste ⅓ blandes med parmesan, lidt salt og friskkværnet peber og stilles til side.
- Forvarm ovnen til 175 grader. Pensl en bradepande med olivenolie og læg først et lag kartofler, krydr med salt og friskkværnet peber. Så et lag tomater (de behøver ikke at ligge tæt, bare de er ligeligt fordelt), forsæt indtil kartofler og tomater er brugt - HUSK: at krydre HVERT lag med salt og friskkværnet peber.
- Krydr din lammekølle med salt og friskkværnet peber over det hele og gnid så persille-pastaen godt ind på alle sider. Så er det en rigtig italiensk lammesteg.
- Læg stegen øverst på kartoffelskiverne og sæt den i ovnen i ca. 1½-2 timer (alt efter hvor tyk stegen er og hvordan den ønskes stegt). Efter ca. 1 times tid, lægges et par klatter smør på stegen, så den ikke bliver alt for tør ovenpå.
- Ca. 15 minutter FØR den italienske lammesteg er færdigstegt, hæves temperaturen til 225 grader. Den gemte persilleblanding (den med parmesan osten) drysses over lammesteg og kartofler, dryp lidt olivenolie over og sæt i ovnen igen i de sidste 15 minutter, så den kan blive gratineret og sprød.
- Tag ud og lad stegen hvile i ca. 10-15 minutter inden lammestegen skæres i skiver, som lægger ovenpå kartoffelfadet.
Rødvinssauce med fløde
- Hæld rødvinen i en lille gryde og lad den koge ind (UDEN låg) til det halve. Hæld fløde i og smuldr bouillontern i, skru lidt ned og lad den småsimre lidt. Krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg.
- Smag på den for at fornemme om den skal have sukker (det er tit nødvendigt), tjek også om den skal have mere salt og friskkværnet peber. Jævn den hvis det ønskes og tilsæt madkulør til ønsket farve opnåes til din rødvinssauce med fløde.
Rosenkålssalat
- Skær stokken af de skyllede rosenkål og pil så bladene af en for en, kom dem i en skål. Det er altså kun bladene du bruger i denne rosenkålssalat.
- Vend bladene med en lille håndfuld tranebær, lidt ristede pinjekerner, feta i tern (afdryppet) og græskarkerner.
Dressing
- Kom citronsaft, koldpresset olie (ca. i forholdet 1:3), hvidløg, lidt flydende honning, salt og friskkværnet peber i et lille glas eller lign. og ryst det hele sammen. Dryp det over din rosenkålssalat lige inden servering og vend rundt.
Næringsindhold
Noter
Italiensk lammesteg serveres straks sammen med kartofler og tomater fra fadet, den lækre rødvinssauce med fløde og rosenkålssalat. Velbekomme.
Se flere lækre madopskrifter:
Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
Kom med din kommentar