• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat
Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat
Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, her serveret med rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 12. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

En dejlig opskrift på italiensk lammesteg, der laves af en udbenet lammekølle på bund af kartofler. Serveres med rødvinssauce og rosenkålssalat.

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, der serveres med en lækker rødvins- og flødesauce og en skøn rosenkålssalat.

Du skal bruge en udbenet lammekølle, og den kan du få din slagter til at lave. Lammestegen laves på en bund af kartofler og tomater, og det er altså skøn gæstemad.

Dertil kommer den lækre rødvinssauce med fløde og en frisk og sund rosenkålssalat.

Opskrift på italiensk lammesteg

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Udbenet lammekølle

  • 1 kg lammekølle udbenet
  • 600-800 g kartofler små, faste kartofler med skræl
  • 600 g tomater en blanding af gode, aromatiske blommetomater og cherrytomater
  • 1 bdt. persille finthakket
  • 1 citron saft og skal af 1 citron
  • 50 g parmesan revet parmesanost
  • olivenolie
  • smør
  • 4 spsk. rasp
  • 6 fed hvidløg meget finthakket
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Rødvins-/flødesauce

  • ½ flaske rødvin
  • 1 fed hvidløg presset
  • ½ terning oksebouillon af god kvalitet
  • 2½ dl piskefløde eller madlavningsfløde
  • Lidt sukker efter smag
  • madkulør
  • Lidt majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber

Rosenkålssalat

  • 1 pose rosenkål ca. 300 g
  • 1 bæger feta
  • soltørrede tranebær
  • pinjekerner ristede
  • græskarkerner ristede

Dressing

  • citronsaft
  • rapsolie koldpresset
  • Lidt honning flydende
  • 1 fed hvidløg presset
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Italiensk lammesteg

  • Riv skallen af citronen og pres så citronsaft ud over den udbenede lammekølle, sørg for at gnide det godt ind i over det hele.
  • Halver kartoflerne hvis de er meget små, eller skær dem i ca. ½ cm. tykke skiver. Halver cherrytomater og skær blommetomater i tykke skiver.
  • Finthakket persille og hvidløg blandes med rasp og citronskal, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag ca. ⅔ fra og rør det med 4-5 spsk. olivenolie til en tyk pasta. Den sidste ⅓ blandes med parmesan, lidt salt og friskkværnet peber og stilles til side.
    Persille-blandingen som stegen skal smøres ind i.
  • Forvarm ovnen til 175 grader. Pensl en bradepande med olivenolie og læg først et lag kartofler, krydr med salt og friskkværnet peber. Så et lag tomater (de behøver ikke at ligge tæt, bare de er ligeligt fordelt), forsæt indtil kartofler og tomater er brugt - HUSK: at krydre HVERT lag med salt og friskkværnet peber.
    så lægges tomater på og sådan forsættes der.
  • Krydr din lammekølle med salt og friskkværnet peber over det hele og gnid så persille-pastaen godt ind på alle sider. Så er det en rigtig italiensk lammesteg.
  • Læg stegen øverst på kartoffelskiverne og sæt den i ovnen i ca. 1½-2 timer (alt efter hvor tyk stegen er og hvordan den ønskes stegt). Efter ca. 1 times tid, lægges et par klatter smør på stegen, så den ikke bliver alt for tør ovenpå.
    Lammestegen smøres ind i persille-blandingen og lægges ovenpå kartoffel-:tomatlagene
  • Ca. 15 minutter FØR den italienske lammesteg er færdigstegt, hæves temperaturen til 225 grader. Den gemte persilleblanding (den med parmesan osten) drysses over lammesteg og kartofler, dryp lidt olivenolie over og sæt i ovnen igen i de sidste 15 minutter, så den kan blive gratineret og sprød.
    Når der mangler et kvarter, drysses den sidste persille-blanding over
  • Tag ud og lad stegen hvile i ca. 10-15 minutter inden lammestegen skæres i skiver, som lægger ovenpå kartoffelfadet.
    Det færdigstegte fad med kartofler-:tomater og lammesteg

Rødvinssauce med fløde

  • Hæld rødvinen i en lille gryde og lad den koge ind (UDEN låg) til det halve. Hæld fløde i og smuldr bouillontern i, skru lidt ned og lad den småsimre lidt. Krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg.
  • Smag på den for at fornemme om den skal have sukker (det er tit nødvendigt), tjek også om den skal have mere salt og friskkværnet peber. Jævn den hvis det ønskes og tilsæt madkulør til ønsket farve opnåes til din rødvinssauce med fløde.

Rosenkålssalat

  • Skær stokken af de skyllede rosenkål og pil så bladene af en for en, kom dem i en skål. Det er altså kun bladene du bruger i denne rosenkålssalat.
  • Vend bladene med en lille håndfuld tranebær, lidt ristede pinjekerner, feta i tern (afdryppet) og græskarkerner.
    Rosenkålssalat med dressing

Dressing

  • Kom citronsaft, koldpresset olie (ca. i forholdet 1:3), hvidløg, lidt flydende honning, salt og friskkværnet peber i et lille glas eller lign. og ryst det hele sammen. Dryp det over din rosenkålssalat lige inden servering og vend rundt.

Næringsindhold

Italiensk lammesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Italiensk lammesteg serveres straks sammen med kartofler og tomater fra fadet, den lækre rødvinssauce med fløde og rosenkålssalat. Velbekomme.

Se flere lækre madopskrifter:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Løgsuppe med krydrede kødboller

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

Se disse opskrifter:

  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

billede med brunede kartofler

Brunede kartofler - brune sukkerkartofler

billede til grønne bønner med bacon

Grønne bønner med bacon som tilbehør

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

billede med lagkagehusets pebernødder

Opskrift på Lagkagehusets pebernødder

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

et billede med gulerodskage

Gulerodskage

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

cremede flødekartofler i ovn opskrift

Super nemme flødekartofler i ovn

spaghetti med kødsovs

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

et billede med bacon i ovn

Bacon i ovn - sprøde ovnstegte baconskiver

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

Pasta a la creme med porre og laks

Pasta a la creme med porre og laks

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required