• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift
billede med focaccia
Focaccia er et klassisk italiensk brød, der bages med rosmarin og nydes til maden. Brødet er meget nemt at bage. Foto: iStock.com.

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

Opdateret: 1. jul 2022 · Udgivet: 1. jul 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med focaccia

Italiensk focaccia brød

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Dej til focaccia

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel italiensk tipo 00
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt

Topping

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt
  • 2 spsk. rosmarin friske blade

Desuden

  • 2 spsk. olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom lunkent vand i en skål sammen med gær, og rør gæren ud i vandet.
  • Kom italiensk hvedemel i, og rør det sammen. Brug bare en grydeske til det. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt olivenolie og salt, og rør nu din focacciadej færdig. Samlet skal dejen blot røres et par minutter, så det er faktisk meget nemt. Konsistensen er til den lidt tynde side, men sådan skal dejen til det italienske focaccia brød være.
  • Smør en form med olivenolie, og fordel dejen i formen. Du kan også beklæde formen med bagepapir.
  • Dejen hæver nu 45 minutter på køkkenbordet, og du skal ikke dække den til.
  • Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
  • Fordel tre spiseskefulde olie på dejen sammen med flagesalt og rosmarin. Tryk det let ned i dejen med fingrene.
  • Bag dit focacciabrød i ovnen i ca. 20 minutter, måske er par minutter mere. Så enkelt er det.

Næringsindhold

Italiensk focaccia brød
Mængde pr. portion
Kalorier
475
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Natrium
 
1944
mg
85
%
Kalium
 
121
mg
3
%
Kulhydrater
 
65
g
22
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
21
IU
0
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Sådan bager du verdens bedste focaccia brød. Det populære brød fra Italien, der er meget nem at bage, og som laves med rosmarin og olivenolie.

Focaccia er et lækkert og populært brød fra det italienske køkken, og det bages blandt andet med rosmarin og olivenolie.

Brødet er meget nemt at bage, da du blot skal røre dejen sammen, og det passer perfekt til mange retter fra Italien. Herunder selvfølgelig pastaretter.

Der er nok til seks personer i denne opskrift.

Opskrift på focaccia

billede med focaccia

Italiensk focaccia brød

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Dej til focaccia

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel italiensk tipo 00
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt

Topping

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt
  • 2 spsk. rosmarin friske blade

Desuden

  • 2 spsk. olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom lunkent vand i en skål sammen med gær, og rør gæren ud i vandet.
  • Kom italiensk hvedemel i, og rør det sammen. Brug bare en grydeske til det. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt olivenolie og salt, og rør nu din focacciadej færdig. Samlet skal dejen blot røres et par minutter, så det er faktisk meget nemt. Konsistensen er til den lidt tynde side, men sådan skal dejen til det italienske focaccia brød være.
  • Smør en form med olivenolie, og fordel dejen i formen. Du kan også beklæde formen med bagepapir.
  • Dejen hæver nu 45 minutter på køkkenbordet, og du skal ikke dække den til.
  • Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
  • Fordel tre spiseskefulde olie på dejen sammen med flagesalt og rosmarin. Tryk det let ned i dejen med fingrene.
  • Bag dit focacciabrød i ovnen i ca. 20 minutter, måske er par minutter mere. Så enkelt er det.

Næringsindhold

Italiensk focaccia brød
Mængde pr. portion
Kalorier
475
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Natrium
 
1944
mg
85
%
Kalium
 
121
mg
3
%
Kulhydrater
 
65
g
22
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
21
IU
0
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Tag det færdigbagte focaccia brød ud af ovnen, og kom lidt olivenolie over.

Lad brødet køle en smule af, hvorefter det skæres ud i passende stykker.

Se flere lækre brødopskrifter:

Ciabatta - sådan bager du det italienske brød

Nemme pitabrød, der altid popper op

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Se disse opskrifter:

  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Grove pølsehorn med gulerødder

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede til kanelgifler

Kanelgifler med lækker creme og remonce

billede med nemme og pandebagte fladbrød

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med boller i selleri

Boller i selleri med ris eller kartofler

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

billede med mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

billede med grissini

Grissini - opskrift på italienske brødstænger

hjemmebagte madeleine kager

Madeleine - opskrift på franske småkager

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

billede med hjemmelavede hvidløgsflutes

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required