• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød
ild i røret
Ild i røret en skøn gryderet med blandt andet hvidkål og hakket oksekød. Og så er retten nem at lave til aftensmad. Foto: Newyorjerbyheart.dk.

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Del gerne opskriften:
Facebook22PinterestMessengerEmailPrintSMS
22
SHARES
Gå til opskrift

Her er en god opskrift på ild i røret. Det lyder som en underlig ret, men det er en gryderet med hvidkål og hakket oksekød. Nem at lave.

Ild i røret lyder måske lidt underlig som ret til aftensmad, men faktisk er der ikke noget mærkeligt over opskriften.

Her får du nemlig en lækker og smagfuld gryderet med blandt andet hakket oksekød og hvidkål, og ild i røret krydres med karry.

Du kan også tilsætte lidt chili, og måske er det derfor hvidkålsgryden har fået sit navn. Hvidkål kan i øvrigt udskiftes med spidskål.

Opskriften er beregnet til fire personer, men det er en stor portion, så der er måske rigeligt til frokost dagen efter.

Opskrift på ild i røret

ild i røret

Ild i røret

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 peresoner

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 store løg halveret og skåret i skiver
  • 3 gulerødder halveret på langs og skåret i skiver
  • 4 fed hvidløg knust og hakket nogenlunde fint
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 terning oksebouillon
  • ½ hvidkål fintsnittet
  • 1 spsk. karry eller efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • oliemargarine
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hæld lidt oliemargarine i en gryde, lad det varme op og bruse af. Kom løgene i og lad dem svitse lidt, de må gerne tage lidt farve og de skal blive bløde.
  • Kom karry ved - mere eller mindre efter behag - og lad det svitse lidt med.
  • Tilsæt det hakkede oksekød og lad det svitse med, krydr med salt og groftkværnet peber. Kom hvidløg i og rør godt rundt. Hvis ingredienserne begynder at sætte sig for meget på bunden af gryden, så tilsæt ganske lidt vand (et par spsk. fulde), for at løsne det lidt.
  • Tilsæt hvidkålen ad et par gange, så det kan falde lidt sammen og lad det svitse lidt, inden gulerødderne tilsættes. Lad det hele stege i et par minutter inden de hakkede tomater, vand, bouillontern, salt og friskkværnet peber tilsættes.
  • Skru ned for varmen, læg låg på og lad din gryderet med ild i røret simre i ca. 30 - 45 minutter, til kålen er blevet blød. Klik her for at sætte det smarte minutur med tilberedningstiden til denne ret.
  • Smag det til og server med ris og evt. noget brød.

Næringsindhold

Ild i røret
Mængde pr. portion
Kalorier
501
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
1020
mg
44
%
Kalium
 
1209
mg
35
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
8011
IU
160
%
Vitamin C
 
70
mg
85
%
Calcium
 
178
mg
18
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ild i røret serveres straks med kogte ris og hjemmebagt brød.

Se flere opskrifter på aftensmad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Æggekage bagt i ovn med bacon og tomat

Opskrift på klassiske danske frikadeller

Se disse opskrifter:

  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Laks med bacon og pasta

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med risengrød

Risengrød

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede med squashpandekager

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

billede til opskrifter med svinemørbrad

Opskrifter med svinemørbrad - retter med mørbrad

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

stegt rødkål med valnødder og tranebær

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

fyldte squash med oksekød

Fyldte squash

tærte med bacon og broccoli

Tærte med bacon og broccoli

laksespyd med squash

Laksespyd med squash og lækker salsa

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required