• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Forretter » Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun
Tunmousse a la Newyorkerbyheart
En skøn og hjemmelavet tunmousse, lavet af dåsetun i olie. En skøn og cremet tunfiskemousse, der blandt andet kan serveres med rejer, agurk og tomat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

Opdateret: 13. apr 2022 · Udgivet: 13. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Tunmousse

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dåser tun hvid tun i olie, ca. 240 g i drænet vægt
  • 1 lille løg fintrevet
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 dl creme fraiche 9% 9%
  • 1 bdt. dild finthakket
  • 5 blade husblas
  • 1 ¼ dl piskefløde
  • 1 citron saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ¾ tsk. chipotlepulver eller brug evt. lidt cayennepeber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hæld olien fra din tun i dåserne og mos den let med en gaffel, så den bliver findelt. Til denne portion tunmousse anvendes ca. 240 g drænet tunfisk.
  • Rør tun med løg, mayonnaise, dild, salt, friskkværnet peber, chipotlepulver og creme fraiche.
  • Rør citronsaften i og smag på tun-massen, den skal gerne være lidt syrlig.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Når de 5 minutter er gået, knuges der så meget væske af som mulig og så lægges det i en lille gryde sammen med 3 spsk. vand og smeltes over lav varme.
  • Pisk fløden til skum. Rør den smeltede husblas i tun-blandingen og derefter vendes den stiftpiskede fløde i.
  • Når det hele er vendt sammen, kommes massen i en skål eller en anden beholder. Dæk den hjemmelavede tunmousse til med låg eller film, og stil den i køleskabet i mindst 8 timer, gerne natten over.

Næringsindhold

Tunmousse
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Her er en lækker opskrift på hjemmelavet tunmousse. En skøn og mousse med tunfisk, der laves af dåsetun i olie. Til frokost eller forret.

Tunmousse er en populær servering som enten forret eller en lækker frokost, og her er en god opskrift på hjemmelavet tunfiskemousse.

Den er rimelig nem at lave, og ingredienserne er blandt andet dåsetun i olie.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede kan du se, hvordan du kan bruge din mousse med tun i en lækker frokostanretning.

Opskrift på tunmousse

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Tunmousse

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dåser tun hvid tun i olie, ca. 240 g i drænet vægt
  • 1 lille løg fintrevet
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 dl creme fraiche 9% 9%
  • 1 bdt. dild finthakket
  • 5 blade husblas
  • 1 ¼ dl piskefløde
  • 1 citron saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ¾ tsk. chipotlepulver eller brug evt. lidt cayennepeber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hæld olien fra din tun i dåserne og mos den let med en gaffel, så den bliver findelt. Til denne portion tunmousse anvendes ca. 240 g drænet tunfisk.
  • Rør tun med løg, mayonnaise, dild, salt, friskkværnet peber, chipotlepulver og creme fraiche.
  • Rør citronsaften i og smag på tun-massen, den skal gerne være lidt syrlig.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Når de 5 minutter er gået, knuges der så meget væske af som mulig og så lægges det i en lille gryde sammen med 3 spsk. vand og smeltes over lav varme.
  • Pisk fløden til skum. Rør den smeltede husblas i tun-blandingen og derefter vendes den stiftpiskede fløde i.
  • Når det hele er vendt sammen, kommes massen i en skål eller en anden beholder. Dæk den hjemmelavede tunmousse til med låg eller film, og stil den i køleskabet i mindst 8 timer, gerne natten over.

Næringsindhold

Tunmousse
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige tunmousse kan blandt andet anvendes til denne lækre frokostanretning.

Frokostanretning med tunmousse

Ca. 4 håndfulde salat - kan være iceberg eller anden salat
1 peberfrugt i bittesmå tern
Agurk i skiver, et par af skiverne skåret i bittesmå tern
4 æg, hårdkogte og skåret i kvarter
4 håndfulde rejer
8 San Marzano tomater, skåret i kvarter
1 citron i tynde skiver
Tunmousse - portionen i denne opskrift

Fordel salaten på fire tallerkner og drys med peberfrugttern. Med to skeer formes "æg" af tunmoussen, beregn to "æg" til hver portion, som lægges ovenpå salaten.

Pynt med æg, rejer, agurk og tomat. Drys med lidt agurk i små tern og server med noget lækkert brød til.

Anretningen kan selvfølgelig også bruges som forret, bare i lidt mindre portioner.

Se flere lækre opskrifter:

Tarteletter med høns i asparges

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

Løgsuppe med krydrede kødboller

Se disse opskrifter:

  • Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Bagte kartoffelskiver med rejesalat
  • Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes
  • Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

billede med sauce bearnaise

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

billede med hjemmelavet hvidløgsdressing

Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

blødkogt æg

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

billede med verdens nemmeste bananpandekager

Bananpandekager

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

billede med italiensk kalvegryde

Italiensk kalvegryde med aubergine

billede til opskrifter med kartofler

Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel

billede med rosenkålssalat

Rosenkålssalat med æble og avocado

fyldte squash med oksekød

Fyldte squash

billede med kyllingespyd

Kyllingespyd marineret med soja og honning

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required