• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Drinks og drikke » Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber
billede med rabarbersaft
En lækker og hjemmelavet rabarbersaft, der laves med masser af friske rabarber. Saften har en perfekt afbalanceret smag. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Opdateret: 17. jul 2022 · Udgivet: 29. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på hjemmelavet rabarbersaft. En nem og velsmagende saft af friske rabarber, og den smager af dansk sommer.

Her er opskriften på Danmarks bedste rabarbersaft, og den er heldigvis utrolig nem at lave.

Den hjemmelavede saft af friske rabarber har den perfekte smag af sommer, og den er ikke for sød eller syrlig.

Du får ca. 2 liter saft ud af denne opskrift.

Opskrift på rabarbersaft

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Drinks og drikke
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 liter

Ingredienser

  • 1 kg rabarber rengjorte
  • 1½ liter vand
  • 4½ dl rørsukker eller alm. sukker
  • 1 citron saften af en citron
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær de rengjorte rabarber i mindre stykker, ca. 2 cm. lange og kom dem i en gryde sammen med vandet.
  • Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 15 minutter, UDEN at du rører i det, for så bliver det grumset. Klik her og sæt det smarte minutur med nøjagtig kogetid.
  • Sæt en sigte over en stor skål eller en anden gryde og læg et osteklæde eller et rent viskestykke i.
  • Hæld din rabarbersaft igennem og pres så meget saft som overhovedet muligt ud af de kogte rabarber.
  • Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og citronsaft.
  • Bring rabarbersaften i kog igen, til sukkeret er opløst.

Næringsindhold

Hjemmelavet rabarbersaft
Mængde pr. portion
Kalorier
981
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
60
mg
3
%
Kalium
 
1445
mg
41
%
Kulhydrater
 
250
g
83
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
231
g
257
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
535
IU
11
%
Vitamin C
 
50
mg
61
%
Calcium
 
465
mg
47
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad den færdige rabarbersaft køle noget af, inden det hældes på rengjorte, skoldede flasker.

Drik rabarbersaften fortyndet med vand eller danskvand. Det er virkelig smagen af dansk sommer.

Se flere opskrifter med rabarber:

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

Se disse opskrifter:

  • Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • Opskrift på nem og hurtig andesauce
  • Den sorte gryde - gryderet med oksekød
  • Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende
  • Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

billede med

Pandekager med øl - lækre ølpandekager

et billede med citronmåne hjemmebagt

Hjemmebagt citronmåne

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk med karry

billede til kanelgifler

Kanelgifler med lækker creme og remonce

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede med torsk i fad

Torsk i fad med flødeost, parmesan og æble

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

billede med stegt spidskål med sprød bacon

Spidskål med bacon som tilbehør

billede med karrysovs

Karrysovs

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required