• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Drinks og drikke » Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber
billede med rabarbersaft
En lækker og hjemmelavet rabarbersaft, der laves med masser af friske rabarber. Saften har en perfekt afbalanceret smag. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på hjemmelavet rabarbersaft. En nem og velsmagende saft af friske rabarber, og den smager af dansk sommer.

Her er opskriften på Danmarks bedste rabarbersaft, og den er heldigvis utrolig nem at lave.

Den hjemmelavede saft af friske rabarber har den perfekte smag af sommer, og den er ikke for sød eller syrlig.

Du får ca. 2 liter saft ud af denne opskrift.

Opskrift på rabarbersaft

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Drinks og drikke
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 liter

Ingredienser

  • 1 kg rabarber rengjorte
  • 1½ liter vand
  • 4½ dl rørsukker eller alm. sukker
  • 1 citron saften af en citron
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær de rengjorte rabarber i mindre stykker, ca. 2 cm. lange og kom dem i en gryde sammen med vandet.
  • Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 15 minutter, UDEN at du rører i det, for så bliver det grumset. Klik her og sæt det smarte minutur med nøjagtig kogetid.
  • Sæt en sigte over en stor skål eller en anden gryde og læg et osteklæde eller et rent viskestykke i.
  • Hæld din rabarbersaft igennem og pres så meget saft som overhovedet muligt ud af de kogte rabarber.
  • Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og citronsaft.
  • Bring rabarbersaften i kog igen, til sukkeret er opløst.

Næringsindhold

Hjemmelavet rabarbersaft
Mængde pr. portion
Kalorier
981
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
60
mg
3
%
Kalium
 
1445
mg
41
%
Kulhydrater
 
250
g
83
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
231
g
257
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
535
IU
11
%
Vitamin C
 
50
mg
61
%
Calcium
 
465
mg
47
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad den færdige rabarbersaft køle noget af, inden det hældes på rengjorte, skoldede flasker.

Drik rabarbersaften fortyndet med vand eller danskvand. Det er virkelig smagen af dansk sommer.

Se flere opskrifter med rabarber:

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

Se disse opskrifter:

  • Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • Opskrift på nem og hurtig andesauce
  • Den sorte gryde - gryderet med oksekød
  • Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende
  • Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • Stegt blomkål med citron, oliven og feta

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

billede til kanelgifler

Kanelgifler med lækker creme og remonce

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med citronkylling i fad med kartofler

Citronkylling i fad med kartofler

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

billede med ristede havregryn

Ristede havregryn med smør og sukker

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede med stegt andebryst

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required