• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Hjemmebagt citronmåne
et billede med citronmåne hjemmebagt
En lækker og hjemmebagt citronmåne, der smager bedre end den købte på tankstationen. En god kage med masser af citron. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmebagt citronmåne

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på hjemmebagt citronmåne. En let og lækker udgave af den populære citronkage, som smager bedre end den købte.

Citronmåne er en af de mest solgte kager fra supermarkeder og tankstationer i Danmark, men faktisk kan du nemt bage en endnu bedre udgave af den populære citronkage derhjemme.

Denne opskrift giver dig nemlig en lækker kage med en frisk smag og en dejlig konsistens på grund af marcipanen.

Den kan virkelig anbefales, og så er citronmånen nem at bage. Der er nok til otte personer.

Opskrift på citronmåne

et billede med citronmåne hjemmebagt

Citronmåne

5 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 125 g marcipan groftrevet
  • 200 g smør blødt
  • 180 g rørsukker eller. alm. sukker
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
  • 1 citron saft af 1 citron
  • citronskal af 2 økologiske citroner
  • 5 æg mellemstørrelse
  • 125 g hvedemel
  • 80 g kartoffelmel
  • 3 tsk. bagepulver

Glasur

  • 80 g flormelis
  • 1 citron saft af en citron
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft).
  • Tag ringen af springformen, læg et stykke bagepapir på bunden, sæt ringen på igen og klip overskydende bagepapir af. Smør siderne på springformen med lidt smør og drys med lidt rørsukker. Fordel rørsukkeret langs hele kanten og hæld overskydende sukker ud.
  • Riv marcipanen groft ned i en skål og tilsæt det bløde smør, vaniljekorn og sukker - brug en el-mikser til at piske det rigtig godt sammen - til det bliver tykt og luftigt.
  • Riv skallerne fra de to citroner ned i og pres saften fra den ene. Pisk igen, til det er blandet sammen. Der skal masser af friskpresset citronsaft i en rigtig citronmåne.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert.
    tilsæt æg og pisk dem i en ad gangen
  • Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen.
  • Sigt det ned i dejen og vend det helt godt sammen med en dejskraber.
  • Hæld dejen i springformen og bag den i 40-45 minutter. Tjek den efter ca. 30 minutter, hvis den er pænt gylden så læg et stykke stanniol over, så den ikke bliver for brun.
    Kom dejen i springformen og sæt den i ovnen
  • Tjek med en tandstikker at din citronkage er gennembagt, tandstikkeren skal være ren når den trækkes ud af kagen.
    Når din citronmåne er færdig, kommes glasuren på med det samme, så den kan trække ned i kagen
  • Imens kagen bager piskes flormelis og citronsaft sammen, smag den til, så den er som du kan lide den.
  • Straks kagen er taget ud af ovnen, hældes glasuren over og fordeles, så den kan trænge ned i din citronmåne.

Næringsindhold

Citronmåne
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte citronmåne kan serveres lun eller afkølet.

Ønskes en mere synlig glasur, kan den lækre citronkage overtrækkes med en citronglasur med lys konditorfarve når den er afkølet.

Se flere lækre kageopskrifter:

Opskrift på den bedste chokoladekage

Drømmekage fra Brovst med lækker kokostopping

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

Se disse opskrifter:

  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Jødekager - lækre småkager til jul

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

billede med grilled cheese sandwich

Grilled cheese sandwich - ostesandwich

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

billede med gullasch eller gullash

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

billede til kalvebøffer med kantareller og dijondressing

Kalvebøffer med kantareller og dijondressing

billede med laks i ovn

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

dette billede er med hjemmelavede vandbakkelser der ikke falder sammen

Opskrift på vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede med jødekager

Jødekager - lækre småkager til jul

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required