• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Havregrynsboller - nemme morgenboller
billede med havregrynsboller
Dejlige morgenboller med havregryn, og bollerne er både fberholdige og meget luftige. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Havregrynsboller - nemme morgenboller

Opdateret: 16. jul 2022 · Udgivet: 22. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på sunde havregrynsboller, og bollerne skal kun hæve en gang. Derfor er de nemme at bage, og samtidig virkelig lækre.

Havregrynsboller er lækre og sunde morgenboller, der er nemme at bage. Og så får du en god start på dagen.

Opskriften på morgenboller giver 16 stk.

Havregrynsbollerne er i øvrigt fine at fryse ned til senere brug.

Opskrift på havregrynsboller

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 16 stk.

Ingredienser

  • 75 g havregryn grovvalsede, økologiske
  • 4 dl. vand kogende
  • 75 g smør
  • 1 dl. mælk
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Pensling og pynt

  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk
  • 1 håndfuld havregryn grovvalsede
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom de grovvalsede havregryn op i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Rør forsigtigt rundt med en spiseske, og lad havregrynene trække et minuts tid i kogevandet.
  • Tilsæt så smør, og rør det ud i væsken. Lad havregrynsblandingen køle ned til cirka 40 grader, så det ikke slår gærcellerne ihjel.
  • Lun mælken til den er lunken (lillefingervarm), og kom den i skålen til røremaskinen sammen med gær. Rør gæren ud i mælken.
  • Bland hvedemel med sukker og salt.
  • Rør nu havregrynsblandingen ud i mælken med gær, og derefter rører du gradvist melblandingen ind i dejen. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
  • Ælt dejen til dine havregrynsoller godt igennem - det tager cirka 10 minutter.
  • Vælt så dejen ud på et meldrysset bord, og virk dejen op.
  • Del dejen i 16 stykker, som du sætter direkte på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
  • Læg et stykke plastic over, og lad nu dejen hæve i cirka 30 minutter.
  • Pensl så bollerne med sammenpiskede æggeblommer og mælk - hvorefter du drysser bollerne med lidt havregryn.
  • Bag dine havregrynsboller i ovnen i cirka 14-15 minutter ved 200 °C varmluft, så de bliver flotte og gyldne. Klik her og sæt et nemt minutur til din bagning af bollerne.

Næringsindhold

Havregrynsboller - nemme morgenboller
Mængde pr. portion
Kalorier
189
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
21
mg
7
%
Natrium
 
185
mg
8
%
Kalium
 
88
mg
3
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
145
IU
3
%
Vitamin C
 
0.002
mg
0
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad de færdigbagte havregrynsboller køle af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden. Bollerne kan fryses ned.

Se flere brødopskrifter:

Koldhævede grovboller - nemme at bage

Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift

Klassiske boller fra mormor (de luftige hjemmebagte)

Se disse opskrifter:

  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg
  • Grove pølsehorn med gulerødder
  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hjemmelavet hvidløgsdressing

Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

billede brødmed naan og naan

Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

billede med karrysovs

Karrysovs

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

billede til kanelgifler

Kanelgifler med lækker creme og remonce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required