Gunvor kage er en virkelig dejlig dessertkage, der laves med kagebund, marengs og frisk frugt. Du får den skønne opskrift på kagen her.
Du skal simpelthen prøve denne fantastisk Gunvor kage, der smager forrygende godt.
Jeg tror sjældent, at jeg har smagt en kage der smager så godt - og som ikke er vammelsød, men har en super konsistens og smag, og som også er meget præsentabel at sætte på bordet.
Opskriften er fra vores søde nabo - derfor navnet - hun har fået den af en fra hendes arbejde, så jeg ved ikke hvad den rigtigt hedder, men fra nu af hedder den altså Gunvor-kagen.
Jeg vil anbefale dig på det varmeste at lave den, jeg kan ikke rose den nok! Jeg halverede original opskriften, for den var til en stor bradepande og det var for meget for os, men hvis du vil have en stor bradepande skal du bare fordoble opskriften.
Lad dig ikke skræmme af, at det lyder af en lille dejmængde, lige meget om du laver denne portion eller en der er dobbelt så stor, den skal være sådan.
Konsistensen på bunden ligner sådan nærmest mazarinbund, jeg tror at det er pga. af at marengsen kommes ovenpå dejen inden dejen er forbagt, så den nærmest virker som isolering, og bunden derfor nærmest bliver "dampet".
Du skal i øvrigt bruge en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter.
Opskrift på Gunvor kage

Ingredienser
- 125 g smør
- 80 g rørsukker
- 2 æggeblommer
- 1 dl kaffefløde 9%
- 75 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- Lidt vaniljesukker
Marengs
- 2 æggehvider
- 150 g sukker
- 1 vaniljestang korn af ½ stang vanilie
Topping:
- 2 dl piskefløde
- 2 dl creme fraiche
- vaniljesukker
Pynt
- jordbær skåret i skiver
- vindruer uden kerner, halverede
Fremgangsmåde
- Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tykt med en elpisker.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen og rør det i med en dejskraber skiftevis med kaffefløden.
- Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir eller smurt. Evt. en alm. alubakke.
- Pisk æggehvider helt stive og kom sukkeret i lidt efter lidt, til det bliver til marengs. Tilsæt vaniljekorn og pisk til kornene er godt fordelt i marengsen.
- Fordel marengsmassen over dejen og sæt formen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
- Tjek den, ovne varmer forskelligt og bagetider er forskellige! Lad kagen afkøle helt. Det er vigtigt når du bager Gunvor kage.
- Pisk fløden stiv og vend vaniljesukker og creme fraiche i. Vend godt rundt, til creme fraichen er helt fordelt i den piskede flødeskum.
- Fordel massen over den helt kolde kage (lige inden servering), vurder selv hvor meget - eller hvor lidt du vil have på.
- Pynt med frugt i skiver og server straks den lækre Gunvor kage.
Næringsindhold
Noter
Den færdige Gunvor kage serveres straks, og den er blandt andet perfekt som dessertkage.
I forhold til frugten og pynt på kagen, så kan du bruge lige præcis den frugt du har.
Her er der anvendt jordbær og vindruer, men eksempelvis kiwi, mandarinbåde eller frisk moden fersken i skiver er bestemt også perfekt.
Og brug gerne flotte farver, det gør Gunvor kagen smukkere at se på.
Se flere lækre kageopskrifter:
Lækker guf guf kage - kendt som "den du ved nok"
Mums - opskrift på verdens bedste chokoladekage
Verdens bedste gulerodskage fra New Orleans
Brugerne elsker kagen
Nøj, den er suveræn denne kage! Vi skal holde svendegilde for min kæreste her i weekeden og jeg ville egentlig have lavet jordbærtærter, men denne her er MEGET bedre! Nøj det er godt. MVH Maj-Britt.
Kom med din kommentar