Sådan laver du grillede majskolber med kryddersmør. Den bedste opskrift på majs på grillen, som serveres med en virkelig lækker kryddersmør.
Grillede majskolber er altid et sikkert hit på grillen, og her serveres de grillede majs med en lækker kryddersmør.
Du kan vælge at grille de hele majskolber, eller dele dem i mindre stykker. Og enten fjerne alle bladene - eller lade lidt blive tilbage. Det er op til dig.
Her er der beregnet en majskolbe pr. person, der serveres sammen med det lækre smør, der blandt andet røres med lidt hvidløg. Men smag dig frem, så du får den rigtige kryddersmag i smørret.
Opskrift på grillede majs

Ingredienser
- 4 hele majs majskolber
- 200 g smør blødt
- 2 fed hvidløg presset, efter smag
- 1 tsk. røget paprika måske lidt mere
- Lidt chilipulver smag dig frem
Fremgangsmåde
- Lav kryddersmør ved at røre blødt smør med hvidløg, chilipulver og røget paprika.
- Stil det i køleskab, men tag det ud lidt før det skal bruges, så det ikke er alt for hårdt.
- Pensl majskolber med lidt olie og drys med lidt groft salt.
- Læg dem på grillen og steg til de får lidt farve og er møre, men giv dem endelig ikke for meget, så bliver de altså ret kedelige. Grillede majskolber skal have ca. 7-10 minutter.
Næringsindhold
Noter
Tag de grillede majskolber af grillen, server dem straks med den kolde, men smørbare kryddersmør. Og masser af servietter.
Vidste du, at majsplantens skud indeholder et antibiotikum, kaldet DIMBOA, kendt som benzoxazinoid, der er et naturligt forsvar mod skadedyr som insekter samt svampe og bakterier. Det kan du læse mere her.
Se flere skønne grillopskrifter:
Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade
Kom med din kommentar