Sådan laver du fyldte svinekoteletter med med æble og timian. En overskuelig og nem opskrift på koteletter med fyld og lækkert tilbehør.
Fyldte svinekoteletter er en lækker middagsret til både hverdag og weekend, og så er koteletterne nemme at stege.
Her er de fyldt med blandt andet æble og timian, og det smager altså fantastisk godt.
Længere nede er der forslag til lækkert tilbehør i form af en risotto med kantareller.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere.
Opskrift på fyldte svinekoteletter

Ingredienser
- 2 svinekoteletter tykke og med ben
- 0,5 æble skrællet og skåret i små tern
- 1 lille løg skåret i tern
- 0,5 stængel bladselleri i meget små tern
- 1 spsk. timian friske blade eller 1 tsk tørret
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Skær en lomme i hver kotelet med en skarp kniv.
- Smelt lidt smør og sauter løg og bladselleri, til det bliver blødt og mørt, men det skal ikke tage farve.
- Tilsæt æble og timian, steg i 1 minuts tid og krydr med salt og friskkværnet peber. Tag af varmen.
- Fordel fyldet i koteletterne og luk med tandstikkere.
- På samme pande smeltes lidt mere smør og lidt olivenolie tilsættes.
- De fyldte svinekoteletter krydres og brunes på begge sider. Læg i et smurt ovnfast fad og stil i ovnen i.
- Bag dine koteletter med fyld ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter, alt efter tykkelse på koteletterne.
Næringsindhold
Noter
De fyldte svinekoteletter tages ud af ovnen.
Lad dem trække i 5 minutter, inden de serveres. Så er de helt perfekte.
Se også: Koteletter i fad med grønsager og ris
Tilbehør
Som tilbehør til koteletter med fyld kan du servere risotto kantareller. Det laver du på denne måde:
300 g arborio ris (risottoris)
3 skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, knust og finthakket1 ¾ dl tør hvidvin
6½-7 dl god hønsefond
salt, friskkværnet peber
1 bakke kantareller, børstet rene og skåret i grove stykker
90 g hel parmesan, fintrevet
50 g smør, koldt og skåret i tern
olivenolie til stegning
smør til stegning af kantareller
persille, finthakket
Varm hønsefonden op, så den er varm når den tilsættes. Smelt lidt smør og steg de rengjorte kantareller i nogle minutter, tag dem af varmen.
Varm lidt olivenolie op i en gryde ved middelvarme og sauter løg og hvidløg til de bliver bløde og klare - de må endelig ikke tage farve. Tilsæt risene og rør rundt, til de ligesom bliver klare/gennemsigtige.
Hæld vinen ved og lad det fordampe helt - mens der røres i det - inden fond tilsættes en suppeskefuld ad gangen. Under hele tilberedningen er det vigtigt at der røres hele tiden - eller i hvert fald det meste af tiden.
Tilsæt først mere fond, når det forrige er arbejdet helt ind i risene, forsæt indtil fonden er brugt og risottoen er al dente - det tager ca. 20-25 minutter. Smag risottoen til.
Tilsæt nu kantareller og rør godt rundt, lad dem blive varme.
Tilsæt parmesan og smør, rør kort rundt i det, læg låg på og lad det stå og trække i 3-4 minutter.
Tag låget af og rør godt rundt, nu skulle risottoen være helt perfekt: al dente og cremet. Server straks til de fyldte svinekoteletter og drys med lidt persille.
Kom med din kommentar