Nem opskrift på chokolade Pavlova med frugt og bær. Den populære marengskage pyntes også med en skøn flødeostecreme, og den er god som dessert.
Chokolade Pavlova er en nem kage, der blandt andet laves med marengs tilsat chokolade.
Pavlovaen pyntes med flødeostecreme, frugt og bær, og den passer virkelig godt som en lækker dessert.
Der er nok til ca. 8 personer i opskriften.
Opskrift på chokolade Pavlova

Ingredienser
Chokolade Pavlova
- 6 æggehvider
- 275 g sukker
- 3 spsk. kakao sigtet
- 1 tsk. balsamico eller rødvinseddike
- 50 g mørk chokolade finthakket
Fyld til Pavlova
- 2 bananer moste dryppet med lidt lime- eller citronsaft
- 3 dl piskefløde pisket til god stift skum
- 200 g flødeost naturel, evt. en BUKO med 15%
- 4 passionsfrugter
- 2 tsk. flormelis eller efter smag
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4 kiwi
- 200 g jordbær
- 0,5 banan
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Tegn en cirkel på bagepapir med ca. 26 cm. i diameter.
- Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i 1 spsk. ad gangen.
- Hæld eddike i, sigt kakaoen i og tilsæt chokolade. Vend det forsigtigt rundt, så det hele er godt blandet.
- Fordel massen på den tegnede cirkel, glat den lidt ud.
- Stil den i ovnen i midten og skru STRAKS ned på 150 grader.
- Bag din chokolade Pavlova i 1-1 ¼ time. Kanten skal være sprød og toppen skal være tør, men du skal kunne fornemme den det bløde og seje indre.
- Sluk for ovnen og lad marengsbunden køle HELT af inde i ovnen.
- Lige inden servering piskes fløde til ret stift skum og flødeosten vendes i, så det er godt fordelt.
- Mos bananerne og dryp dem med lidt limesaft, kom det i flødeoste-massen sammen med kødet fra passionsfrugterne, vend det hele godt rundt.
- Smag til med lidt flormelis og vaniliesukker - lav den IKKE for sød, for bunden er MEGET sød!
- Fordel massen på den helt kolde chokolade marengs. Pynt med skiver af kiwi, halverede friske jordbær og bananskiver
Næringsindhold
Noter
Så er din chokolade Pavlova med frugt klar til servering, og marengskagen er fremragende som dessertkage.
Fakta om Pavlova
Her er nogle fakta om pavlova:
- Opkaldt efter balletdanserinde: Pavlova er opkaldt efter den russiske balletdanserinde Anna Pavlova, der besøgte Australien og New Zealand i begyndelsen af 1900-tallet.
- Marengskage: Pavlova er en marengs-baseret dessert, hvor en blanding af sukker, æggehvider og eddike bages i ovnen og derefter tørrer ud for at danne en sprød skorpe og en blød midte.
- Popularitet i Australien og New Zealand: Pavlova er en af de mest populære desserter i Australien og New Zealand, især i højtider.
- Traditionelt toppet med frugt: Pavlova er typisk toppet med frisk frugt, især jordbær og kiwi, samt flødeskum og et skud sirup eller sauce.
- Nationaldessert: Både Australien og New Zealand gør krav på pavlova som deres nationaldessert, og der har været en livlig debat om, hvem der står bag opfindelsen af desserten.
Se flere kageopskrifter:
Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums
Kom med din kommentar