• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
billede med andesteg - langtidsstegt and
Mør og saftig andesteg, her i form af en langtidsstegt and. Perfekt til juleaften og når du ellers har lyst til and. Foto: iStock.com.

Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

Del gerne opskriften:
Facebook11PinterestMessengerEmailPrintSMS
11
SHARES
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på andesteg. Se hvordan du laver en langtidsstegt and, der er mør i kødet, og som har det helt rette sprøde andeskind.

Andesteg er en fast bestanddel i de fleste danske hjem juleaften, men sådan en langtidsstegt and kan altså også være god på andre tider af året.

And kan tilberedes på mange forskellige måder, men med denne opskrift får du det mest møre andekød og sprødt andeskind. Det bliver ikke bedre.

Andestegen skal langtidssteges i ca. 6 timer ved 130 grader, men her passer anden jo mest sig selv. Så dette er en opskrift med den korrekte stegetid på and.

Du kan jo i øvrigt med fordel stege din and dagen før brug, og så blot genopvarme anden.

Opskriften er beregnet til fire personer, og så skulle der være and nok til alle.

Opskrift på andesteg

billede med andesteg - langtidsstegt and

Andesteg - langtidsstegt and

4.67 fra 9 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 6 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3,5 kg and
  • salt og friskkværnet peber
  • 30 g svesker uden sten
  • 2 æbler gerne cox orange æbler
  • 5 fed hvidløg pillet og let knuste
  • 4 kviste rosmarin
  • 3 skalotteløg pillet og skåret i grove stykker
  • 5 dl vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl din and under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud - gem halsen.
    3,5 kg and
  • Krydr den godt indvendigt med salt og friskkværnet peber.
    salt og friskkværnet peber
  • Fyld dem med æbler, rosmarinkviste - gem et par stykker til at lægge ovenpå ænderne - skalotteløg, svesker og hvidløg. Luk din andesteg med tandstikkere.
    30 g svesker, 2 æbler, 5 fed hvidløg, 4 kviste rosmarin, 3 skalotteløg
  • Hæld vand i en bradepande og læg anden med brystet nedad i bradepanden, krydr oversiden godt med salt og friskkværnet peber.
    5 dl vand
  • Forvarm ovnen til 130 °C varmluft og lad anden stege i 1 time. Klik her og start det smarte minutur med indstillet tid.
  • Tag bradepanden ud og tag anden op. Læg en rist over bradepanden og læg så din andesteg ovenpå risten med brystet opad.
  • Drys godt med salt, friskkværnet peber og læg de gemte rosmarinkviste på.
  • Sæt tilbage i ovnen og lad dem stege i endnu ca. 5 timer. Sådan laver du en rigtig langtidsstegt and. Brug en ske til at dryppe andestegen med stegeskyen af og til - dog ikke alt for ofte, for skindet skal også gerne blive sprødt.
  • Tag den færdigstegte and ud af ovnen, og lad den stå og trække lidt, inden den parteres og serveres - eller lægges i en bradepande, så anden kan opvarmes senere eller næste dag.

Næringsindhold

Andesteg - langtidsstegt and
Mængde pr. portion
Kalorier
1323
% Daglig værdi*
Fedt
 
38
g
58
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
674
mg
225
%
Natrium
 
1092
mg
47
%
Kalium
 
3070
mg
88
%
Kulhydrater
 
65
g
22
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
40
g
44
%
Protein
 
176
g
352
%
Vitamin A
 
1103
IU
22
%
Vitamin C
 
62
mg
75
%
Calcium
 
83
mg
8
%
Jern
 
41
mg
228
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Nu har du lavet verdens bedste andesteg - og en perfekt langtidsstegt and. Serveres selvfølgelig med brunede kartofler og rødkålssalat.

Du kan sagtens koge andefond på skroget fra ænderne.

I dette link kan du i øvrigt se, hvordan du nemt varmer en and i ovn dagen efter.

Se flere opskrifter

  • billede med andesovs
    Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

Se disse opskrifter:

  • Laks med bacon og pasta
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts
  • Svinemørbrad med soja i ovn

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til opskrifter med hakket oksekød

Opskrifter med hakket oksekød

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede med smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

billede med Bacontærte med porrer og kartofler

Bacontærte med porrer og kartofler

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

billede til hjemmelavet mørdej

Sådan laver du mørdej - nem opskrift

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required