Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Whiskysauce
[the_ad id="1609"]
5
fra
3
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Sovs
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
15
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
100
g
champignon
grofthakket
▢
1
løg
finthakket
▢
1
fed
hvidløg
grofthakket
▢
2
spsk.
olivenolie
til stegning
▢
1
dl.
whisky
eller lidt mere
▢
2
dl.
oksefond
af 2 dl. vand og 1 spsk. fond
▢
1
spsk.
tomatpasta
▢
1
tsk.
paprika
▢
2
spsk.
gastrik
eller balsamico
▢
2
dl.
fløde
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Champignon svitses i lidt olie i en gryde ved en god varme. Brun svampene godt af, det giver god smag i din whiskysauce.
Tilsæt så løg og hvidløg, og lad det kort svitse med.
Så tilsættes whisky, der hurtigt koges en smule ind, hvorefter oksefond hældes ved.
Tilsæt også en spiseskefuld tomatpasta sammen med en teskefuld paprika og lidt gastrik eller balsamico.
Lad det koge fem minutter ved middel varme, så det reduceres lidt.
Hæld lidt fløde i saucen, og lad den varme op.
Den lækre whiskysovs smages til med salt og friskkværnet peber. Kan også smages til med lidt mere whisky.
Næringsindhold
Whiskysauce
Mængde pr. portion
Kalorier
316
% Daglig værdi*
Fedt
25
g
38
%
Mættet fedt
12
g
75
%
Transfedt
0.03
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
57
mg
19
%
Natrium
815
mg
35
%
Kalium
241
mg
7
%
Kulhydrater
6
g
2
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
835
IU
17
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
47
mg
5
%
Jern
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]