250gchampignonbrune, halverede eller i kvarter, alt efter størrelse
20perleløgpilles
2spskolivenolie
2spsksmør
2spskhvedemel
6dlrødvin
1spskbalsamicoeller lidt mere
Til glasering af perleløg
vand
2tsk.rørsukker
0,5tsk.salt
1spsksmør
Desuden
1,5dlrødvin
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til coq au vin starter du med, at komme kogende vand over perleløgene, lad dem stå lidt, inden du piller dem. De er nemmere at pille, når de har fået en omgang kogende vand. Dup dem tørre.
Kom dem i en gryde sammen med sukker, salt og vand så det lige netop dækker løgene. Lad det koge ind til de begynder at karamelliseret og løgene bliver gyldne. Tag løgene op af gryden. Hæld 1,5 dl rødvin i og lad det koge ind til det halve, stil det til side.
Kom peberkorn, nelliker, timian, persillestilke og laurbær i en tefilterpose. Bind et stykke madsnor om.
Varm smør op i en tykbundet gryde - gerne støbejernsgryde - sammen med lidt olivenolie og brun kyllingestykkerne på alle sider, krydr godt med salt og friskkværnet peber. Tag dem op af gryden.
Hæld grøntsagerne i gryden og sauter, til de bliver lidt bløde, men uden at de tager farve.
Drys med hvedemelet og rør godt rundt.
Hæld 6 dl rødvin ved - og evt. lidt god hønsefond - hvis der ikke er væde nok til at dække kødet.
Kom teposen i, læg låg på, skru ned og lad det simre i 40-45 minutter - eller til kødet er mørt. Fisk evt. bryststykkerne op lidt før lårene, så de ikke får for meget.
Imens steges bacontern sprøde på en pande, tag dem af. Kom champignon på den samme pande og steg dem i et par minutter, stil til side.
Når kyllingen er mør, tages stykkerne op af gryden. Saucen sigtes.
Tag nogle af grøntsagerne og blend dem, kom dem i saucen.
Stil gryden tilbage på blusset, tilsæt den indkogte rødvin fra tidligere og lad saucen koge yderligere lidt ind.
Når den er som ønsket, så smag den til med salt, friskkværnet peber og balsamico.
Kom kyllingestykkerne tilbage i saucen, sammen med bacon, champignon og de glaserede perleløg, og nu har du verdens bedste coq au vin, eller den franske hane i vin.
Næringsindhold
Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
Mængde pr. portion
Kalorier
1022
% Daglig værdi*
Fedt
61
g
94
%
Mættet fedt
20
g
125
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
11
g
Enkelumættet fedt
26
g
Kolesterol
182
mg
61
%
Natrium
1472
mg
64
%
Kalium
1477
mg
42
%
Kulhydrater
41
g
14
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
17
g
19
%
Protein
43
g
86
%
Vitamin A
10893
IU
218
%
Vitamin C
26
mg
32
%
Calcium
142
mg
14
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.