Chokolkage, kan deles til 3 bunde (springform på 22 cm. i diameter)
300ghvedemel
300grørsukker
4½spsk.kakaousødet
1½tsk.natron
2tsk.vaniljesukker
¾dloliesmagsneutral, eks. majs eller solsikkeolie
½literkærnemælk
Banancreme
¼dlrørsukker
1 ¼dlpiskefløde
½vaniljestangkorn og den tomme stang
12gmajsstivelse
1æggeblomme
2bladehusblas
1banan
0,5citronsaft af ½ citron
1 ¼dlpiskefløde
Chokolademousse
75gmørk chokolademindst 55%
60gsukker
45gsmørblødt
3pasteuriserede æggeblommer
1spsk.kakaousødet
1nipsalt
2dlpiskefløde
Pynt
4dlpiskefløde
150gbærfriske
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Chokokage
Sigt alle de tørrede ingredienser sammen i en skål. I en anden skål blandes de våde ingredienser. Kom de tørre ingredienser sammen med de våde og rør det sammen.
Hæld det i en smurt springform (22 cm.) og bag ved 190 grader (ikke varmluft) i 30-40 minutter, til kagen er gennembagt. Tjek med en tandstikker. Stik den ned i det tykkeste sted på kagen, hvis den er ren når du trækker den op, er kagen nok. Tag den ud og lad den køle helt af.
Hvis du ikke skal bruge den til en lagkage, så kan du spise den som den er eller komme glasur på. Hvis du skal bruge den til en lagkage, så pak den ind og stil den i køleskabet, gerne natten over, så er den nemmere at skære i.
Den nemmeste måde at dele en kage i bunde - så du får et rent snit - er at markere hele vejen rundt med en skarp kniv, hvor du vil dele kagen. Tag et langt stykke sytråd og "skær" så kagen igennem (ved forsigtigt at trække sytråden igennem kagen) så får du nogle rigtig fine bunde og et helt rent snit. Også til en banankage med chokoladecreme som denne.
Banancreme
Kom sukker, ¾ dl af piskefløde og vaniljekorn og -stang i en gryde. Varm det langsomt op, til det netop koge, rør i det hele tiden. Rør den sidste ½ dl fløde med æggeblomme og majsstivelse.
Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
Tag gryden af varmen og hæld det i den varme fløde, mens der piskes.
Sæt tilbage på varmen og bring det i kog, pisk hele tiden. Tag gryden af varmen, knug det meste af vandet af husblasen og rør det i. Når det er helt opløst hældes cremen i en skål.
Læg film over, helt ned så det rører overfladen, så det ikke trækker skind. Stil på køl, til det bliver helt koldt.
Når cremen er helt kold og stiv, kan cremen laves færdig: Kom banan i en blender sammen med citronsaften, kør til det er en helt glat masse. Kom den tykke creme i og kør igen, til det er helt glat. Kom massen i en skål.
Pisk fløden til skum og vend den i. Stil på køl i ½ times tid.
Chokolademousse
Start med at sætte den skål som fløden skal piskes i, i køleskabet eller i fryseren, så den bliver helt kold.
Smelt chokoladen over vandbad. Kom smør, sukker og æggeblommer i en skål og pisk det tykt og luftigt med en el-mikser.
Lav endnu et vandbad og sæt skålen over, pisk nu igen - gerne med el-mikser - til massen er tredoblet i volumen og er tykt og skummende (det tager lidt tid, så hav tålmodighed).
Tag skålen ud af køleskab/fryser og hæld fløden i og tilsæt et lille bitte nip salt, pisk det til stift skum.
Rør den smeltede chokolade og den usødede kakaopulver i æggemassen. Vend derefter flødeskummet forsigtig i, med lette tag, så det bliver en luftig masse.
Stil på køl i en god ½ times tid. Når mousse har sat sig lidt, kan den kommes på kagen.
Samling af chokokage med banancreme
Læg en kagebund i springformen og fordel banancremen ovenpå, glat det ud.
Læg endnu en kagebund på og fordel chokolademoussen ovenpå, glat ud. Læg den sidste bund på og tryk let ned, så kagen er lige.
Dæk den til og stil den på køl i mindst 2 timer, gerne 4-5 timer.
Tag kagen ud og løsn den hele vejen rundt langs kanten. Fjern ringen og flyt forsigtig kagen over på et fad.
Pisk fløden til skum og pynt nu kagen efter bedste evne.
Pynt med friske bær.
Næringsindhold
Chokokage med banancreme
Mængde pr. portion
Kalorier
968
% Daglig værdi*
Fedt
61
g
94
%
Mættet fedt
32
g
200
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
20
g
Kolesterol
237
mg
79
%
Natrium
349
mg
15
%
Kalium
381
mg
11
%
Kulhydrater
98
g
33
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
63
g
70
%
Protein
12
g
24
%
Vitamin A
1964
IU
39
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
173
mg
17
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.