Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Stuvet spinat med parmesan
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Udskriv
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
20
minutter
min
Antal:
4
personer
Ingredienser
▢
20
g
smør
▢
20
g
hvedemel
▢
2
skallotteløg
finthakket
▢
1½
dl
parmesan
fintrevet
▢
1
citron
fintrevet skal af 1 økologisk citron
▢
Lidt
muskatnød
fintrevet
▢
2
dl
madlavningsfløde
▢
1
dl
mælk
▢
Lidt
vand
▢
400
g
spinat
frossen spinat, optøet og drænet for vand
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Optø den frosne spinat i mikroovn i en skål, med ganske lidt vand i bunden, det tager ca. 5 minutter. Hæld i en sigte og tryk al væden ud af spinaten.
Smelt smør i en gryde og sauter løg, til de bliver bløde.
Drys hvedemel i og pisk det sammen.
Hæld madlavningsfløden i lidt efter lidt, tilsæt også mælk, nu skulle du gerne have en tyk sovs.
Lad den småkoge i et par minutter, så melsmagen koger ud, pisk i det af og til. Så bliver en stuvet spinat bedst.
Tilsæt den optøede spinat og rør godt rundt, så den bliver fordelt. Er sovsen meget tyk, så spæd med ganske lidt vand.
Tilsæt parmesan, fintrevet citronskal og muskatnød.
Smag den stuvede spinat til med salt og friskkværnet peber, og lad det simre i ca. 5 minutter, rør i det tit.
Næringsindhold
Stuvet spinat med parmesan
Mængde pr. portion
Kalorier
426
% Daglig værdi*
Fedt
33
g
51
%
Mættet fedt
21
g
131
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
96
mg
32
%
Natrium
737
mg
32
%
Kalium
728
mg
21
%
Kulhydrater
15
g
5
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
5
g
6
%
Protein
20
g
40
%
Vitamin A
10584
IU
212
%
Vitamin C
34
mg
41
%
Calcium
619
mg
62
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]