Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Andesovs
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Sovs
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
2
dl
stegesky
fra bradepanden, fedtet skummet af
▢
1
andehals
▢
1
fed
hvidløg
▢
1
skalotteløg
pillet og skåret i skiver
▢
1
gulerod
skrællet og skåret i grove stykker
▢
1
spsk.
hvedemel
▢
1
dl
rødvin
▢
2,5
dl
andefond
▢
2
laurbærblade
▢
salt og friskkværnet peber
▢
1
spsk.
gastrik
eller balsamico
▢
1
dl
fløde
kan udelades
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Fjern al fedtet fra stegeskyen.
Skær andehalsen i mindre stykker og brun dem i en smule andefedt i en gryde sammen med løg, hvidløg, gulerødder, salt og friskkværnet peber.
Når det har taget farve, drysses med mel og det vendes godt rundt.
Tilsæt rødvin og kog det kort igennem, mens melet piskes ud.
Hæld det gennem en sigte, kom det tilbage i gryden og tilsæt andefond og stegeky sammen med laurbærblade.
Kog din andesovs ind til den rette konsistens, smag til med gastrik (eller balsamico), evt. piskefløde, salt og friskkværnet peber.
Tilsæt saucekulør, hvis du ønsker en mere mørk andesauce.
Næringsindhold
Andesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
432
% Daglig værdi*
Fedt
25
g
38
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
47
mg
16
%
Natrium
27463
mg
1194
%
Kalium
492
mg
14
%
Kulhydrater
26
g
9
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
22
g
24
%
Protein
21
g
42
%
Vitamin A
2924
IU
58
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
239
mg
24
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]