• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Super nemme flødekartofler i ovn
cremede flødekartofler i ovn opskrift
Klassiske flødekartofler, der er utrolig populære som tilbehør til rigtig mange kødretter. Laves med kartofler, løg og fløde. Foto: iStock.com.

Super nemme flødekartofler i ovn

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 11. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

cremede flødekartofler i ovn opskrift

Flødekartofler

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg. kartofler skåret i tynde skiver
  • 1 løg i tynde skiver
  • salt og friskkværnet peber
  • 4-5 dl. fløde eller madlavningsfløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smør et ovnfast fad med lidt rapsolie - eller anden smagsneutral olie. Du kan også bruge smør.
  • Kom et lag kartofler i fadet og krydr godt med salt og friskkværnet peber.
  • Fordel så tyndskåret løg og dæk med endnu et lag kartofler, krydr igen med salt og friskkværnet peber. Lidt reven muskatnød er også godt, og der kan også bruges lidt hvidløg.
  • Hæld fløde ved og stil fadet med dine flødekartofler i ovnen i 1 time ved Bag flødekartofler ved varmluft175 °C varmluft.

Næringsindhold

Flødekartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
582
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
23
g
144
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
113
mg
38
%
Natrium
 
627
mg
27
%
Kalium
 
1398
mg
40
%
Kulhydrater
 
58
g
19
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1477
IU
30
%
Vitamin C
 
62
mg
75
%
Calcium
 
109
mg
11
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem og god opskrift på perfekte flødekartofler i ovn. Super simpel fremgangsmåde med kartofler i skiver, der laves i ovnen med fløde.

Flødekartofler er noget de fleste elsker, og heldigvis er flødekartofler meget nemme at lave.

Her er en god grundopskrift flødestuvede kartofler i ovn, og du skal såmænd blot bruge kartofler, løg og fløde.

Du kan dog med fordel peppe flødekartoflerne lidt op med muskatnød og hvidløg.

Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, da man skal beregne ca. 300 gram flødekartofler pr. person.

Opskrift på flødekartofler

cremede flødekartofler i ovn opskrift

Flødekartofler

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 20 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg. kartofler skåret i tynde skiver
  • 1 løg i tynde skiver
  • salt og friskkværnet peber
  • 4-5 dl. fløde eller madlavningsfløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smør et ovnfast fad med lidt rapsolie - eller anden smagsneutral olie. Du kan også bruge smør.
  • Kom et lag kartofler i fadet og krydr godt med salt og friskkværnet peber.
  • Fordel så tyndskåret løg og dæk med endnu et lag kartofler, krydr igen med salt og friskkværnet peber. Lidt reven muskatnød er også godt, og der kan også bruges lidt hvidløg.
  • Hæld fløde ved og stil fadet med dine flødekartofler i ovnen i 1 time ved Bag flødekartofler ved varmluft175 °C varmluft.

Næringsindhold

Flødekartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
582
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
23
g
144
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
113
mg
38
%
Natrium
 
627
mg
27
%
Kalium
 
1398
mg
40
%
Kulhydrater
 
58
g
19
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1477
IU
30
%
Vitamin C
 
62
mg
75
%
Calcium
 
109
mg
11
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad gerne de varme flødekartofler køle en smule af inden servering, hvor kartoflerne også når at sætte dig.

Flødekartoflerne er perfekt tilbehør til blandt andet culottesteg og mange andre kødretter.

Se også hvordan du laver en lækker kartoffelmos.

Se disse opskrifter:

  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

mormorsalat mormordressing

Mormorsalat med ægte mormordressing

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med nougathorn

Nemme nougathorn dyppet i chokolade

billede med hollandsk biksemad med spaghetti

Hollandsk biksemad med spaghetti

billede med stuvet spidskål

Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

et billede med pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling og grøntsager

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede med fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

pizzabøffer med friske tomater og urter

Pizzabøffer med friske tomater og urter

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

billede med brownie bagt i kop

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required