• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Drinks og drikke

billede med iskaffe
Intet slår en hjemmelavet iskaffe, og den er rimelig nem at lave. Du skal dog lave lidt forberedelse inden den skønne is kaffe kan nydes. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Hjemmelavet iskaffe lavet helt fra bunden. En nem opskrift på kaffe med is, mælk og kondenseret mælk. Iskaffen serveres selvfølgelig iskold.
  2. Opskrift på iskaffe
  3. Hjemmelavet iskaffe
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Opbevaring og holdbarhed
5 fra 1 bruger

Hjemmelavet iskaffe lavet helt fra bunden. En nem opskrift på kaffe med is, mælk og kondenseret mælk. Iskaffen serveres selvfølgelig iskold.

Elsker du iskaffe, så prøv at lave den selv. Det er nemlig meget nemt.

Du skal blot lige røre kaffe og koldt vand sammen, og selvom det skal trække i mindst otte timer, så passer det jo sig selv.

Derefter kan du servere den lækreste kolde kaffe med is og kondenseret mælk - eller hvad du nu har lyst til at komme i iskaffen.

Kaffe og vandmængden er vejledende, og afhænger af hvor stærk du ønsker din is kaffe.

Opskrift på iskaffe

billede med iskaffe

Hjemmelavet iskaffe

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Drinks og drikke
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 130 g kaffe fintmalet, brug den du godt kan lide
  • 1 ¾ liter vand koldt

Desuden

  • isterninger
  • mælk det kan være alt fra skummetmælk til sødmælk til ris-/soya-/mandelmælk
  • 1½ tsk. kondenseret mælk du kan også bruge sukker, flydende honning eller anden sødemiddel

Sådan gør du 

  • Kom kaffen i en stor skål og tilsæt så det kolde vand. Rør nu godt og grundigt rundt i blandingen, dæk skålen til og lad det stå på køkkenbordet i MINDST 8 timer, gerne længere.
  • Hæld nu blandingen gennem en finmasket sigte beklædt med et rent viskestykke eller et osteklæde, du kan også bruge en tragt og et kaffefilter.
  • Hæld den sigtede kaffe i en beholder med tætsluttende låg og sæt på køl i nogle timer.

Servering af iskaffe

  • Fyld et glas mindst halvt op med isterninger.
  • Hæld kaffe i til glasset er halvfuldt - eller godt halvfuldt.
  • Tilsæt den form for sødemiddel du har valgt og derefter mælken.
  • Rør godt rundt og server din iskaffe mens den er iskold. Det er den perfekte drik på en varm sommerdag.

Næringsindhold

Hjemmelavet iskaffe
Mængde pr. portion
Kalorier
7
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.01
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
15
mg
1
%
Kalium
 
21
mg
1
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
0.3
g
1
%
Vitamin A
 
13
IU
0
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
0.003
mg
0
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Husk at servere din iskaffe kold. Så er den altså bedst.

Opbevaring og holdbarhed

Hvis du opbevarer din iskaffe i en beholder med tætsluttende låg, kan det holde sig i 2-3 uger i køleskabet.

Se flere lækre drikke og drinks:

Espresso Martini drink med kaffe, Kahlua og vodka

Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

« Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift
Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos opskrift

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.