• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Drinks og drikke » Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift
billede med iskaffe
Intet slår en hjemmelavet iskaffe, og den er rimelig nem at lave. Du skal dog lave lidt forberedelse inden den skønne is kaffe kan nydes. Foto: iStock.com.

Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift

Opdateret: 3. jul 2022 · Udgivet: 3. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Hjemmelavet iskaffe lavet helt fra bunden. En nem opskrift på kaffe med is, mælk og kondenseret mælk. Iskaffen serveres selvfølgelig iskold.

Elsker du iskaffe, så prøv at lave den selv. Det er nemlig meget nemt.

Du skal blot lige røre kaffe og koldt vand sammen, og selvom det skal trække i mindst otte timer, så passer det jo sig selv.

Derefter kan du servere den lækreste kolde kaffe med is og kondenseret mælk - eller hvad du nu har lyst til at komme i iskaffen.

Kaffe og vandmængden er vejledende, og afhænger af hvor stærk du ønsker din is kaffe.

Opskrift på iskaffe

billede med iskaffe

Hjemmelavet iskaffe

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Drinks og drikke
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 130 g kaffe fintmalet, brug den du godt kan lide
  • 1 ¾ liter vand koldt

Desuden

  • isterninger
  • mælk det kan være alt fra skummetmælk til sødmælk til ris-/soya-/mandelmælk
  • 1½ tsk. kondenseret mælk du kan også bruge sukker, flydende honning eller anden sødemiddel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom kaffen i en stor skål og tilsæt så det kolde vand. Rør nu godt og grundigt rundt i blandingen, dæk skålen til og lad det stå på køkkenbordet i MINDST 8 timer, gerne længere.
  • Hæld nu blandingen gennem en finmasket sigte beklædt med et rent viskestykke eller et osteklæde, du kan også bruge en tragt og et kaffefilter.
  • Hæld den sigtede kaffe i en beholder med tætsluttende låg og sæt på køl i nogle timer.

Servering af iskaffe

  • Fyld et glas mindst halvt op med isterninger.
  • Hæld kaffe i til glasset er halvfuldt - eller godt halvfuldt.
  • Tilsæt den form for sødemiddel du har valgt og derefter mælken.
  • Rør godt rundt og server din iskaffe mens den er iskold. Det er den perfekte drik på en varm sommerdag.

Næringsindhold

Hjemmelavet iskaffe
Mængde pr. portion
Kalorier
7
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.3
g
0
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.01
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
15
mg
1
%
Kalium
 
21
mg
1
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
0.3
g
1
%
Vitamin A
 
13
IU
0
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
0.003
mg
0
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Husk at servere din iskaffe kold. Så er den altså bedst.

Opbevaring og holdbarhed

Hvis du opbevarer din iskaffe i en beholder med tætsluttende låg, kan det holde sig i 2-3 uger i køleskabet.

Se flere lækre drikke og drinks:

Espresso Martini drink med kaffe, Kahlua og vodka

Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Se disse opskrifter:

  • Hvordan varmer man en and op i ovn?
  • Boller
  • Chokolademuffins med kakao og chokolade
  • Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum
  • Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
  • Tarteletter med høns i asparges

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

billede med hele panerede pandestegte rødspætter

Hele panerede pandestegte rødspætter

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

billede til spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

fløjlsblød kartoffelmos

Kartoffelmos - lækker og luftig

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

billede med salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks og lækker dressing

billede med rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

Nutella cookies

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Spinattærte med hvidløg og feta

Spinattærte med hvidløg og feta

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required