Hjemmelavet iskaffe lavet helt fra bunden. En nem opskrift på kaffe med is, mælk og kondenseret mælk. Iskaffen serveres selvfølgelig iskold.
Elsker du iskaffe, så prøv at lave den selv. Det er nemlig meget nemt.
Du skal blot lige røre kaffe og koldt vand sammen, og selvom det skal trække i mindst otte timer, så passer det jo sig selv.
Derefter kan du servere den lækreste kolde kaffe med is og kondenseret mælk - eller hvad du nu har lyst til at komme i iskaffen.
Kaffe og vandmængden er vejledende, og afhænger af hvor stærk du ønsker din is kaffe.
Opskrift på iskaffe

Ingredienser
- 130 g kaffe fintmalet, brug den du godt kan lide
- 1 ¾ liter vand koldt
Desuden
- isterninger
- mælk det kan være alt fra skummetmælk til sødmælk til ris-/soya-/mandelmælk
- 1½ tsk. kondenseret mælk du kan også bruge sukker, flydende honning eller anden sødemiddel
Fremgangsmåde
- Kom kaffen i en stor skål og tilsæt så det kolde vand. Rør nu godt og grundigt rundt i blandingen, dæk skålen til og lad det stå på køkkenbordet i MINDST 8 timer, gerne længere.
- Hæld nu blandingen gennem en finmasket sigte beklædt med et rent viskestykke eller et osteklæde, du kan også bruge en tragt og et kaffefilter.
- Hæld den sigtede kaffe i en beholder med tætsluttende låg og sæt på køl i nogle timer.
Servering af iskaffe
- Fyld et glas mindst halvt op med isterninger.
- Hæld kaffe i til glasset er halvfuldt - eller godt halvfuldt.
- Tilsæt den form for sødemiddel du har valgt og derefter mælken.
- Rør godt rundt og server din iskaffe mens den er iskold. Det er den perfekte drik på en varm sommerdag.
Næringsindhold
Noter
Husk at servere din iskaffe kold. Så er den altså bedst.
Opbevaring og holdbarhed
Hvis du opbevarer din iskaffe i en beholder med tætsluttende låg, kan det holde sig i 2-3 uger i køleskabet.
Se flere lækre drikke og drinks:
Espresso Martini drink med kaffe, Kahlua og vodka
Kom med din kommentar