Få den skønne opskrift på lækre gulerodsbrud. Det er lækre brød med gulerødder, og de laves lidt anderledes end de sædvanlige boller.
Du skal prøve disse lækre gulerodsbrud, der faktisk er ret nemme at bage. Men fremgangsmåden er lidt speciel.
Når dejen er hævet første gang, skal der laves en fordybning i dejen, hvori æg, revne gulerødder og solsikkekerner skal i.
Så skal dejen foldes omkring det og så skæres sammen. Du kan bruge en stor kniv eller en metalskraber, og så er det ellers bare at gå løs på dejen.
Tricket er hele tiden at skrabe æggene op i dejen, og ligesom blande det sammen ved at skære i det.
Du skal også huske på at det IKKE skal være en jævn og glat dej, som du normalt forbinder med en bolledej, men at det bare skal være en sammenhængende masse.
Du får ca. 15 gulerodsbrud ud af denne opskrift.
Opskrift på gulerodsbrud

Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl vand lunkent
- 300 g sigtemel
- 700 g hvedemel
- 75 g sukker
- 15 g salt
- 75 g smør blødt
- 2 æg
- 150 g solsikkekerner
- 4 medium gulerødder skrællede og groft revet
Fremgangsmåde
- Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri.
- Tilsæt sigtemel, hvedemel, sukker og salt - ælt det sammen i skålen. Ælt så det bløde smør ind i dejen.
- Ælt den i ca. 6-8 minutter, så den er godt gennemarbejdet og det bliver til en god og smidig dej.
- Lad dejen ligge og hæve på et melet køkkenbord, med et klæde over, i ca. 1 time.
- Lav en fordybning i midten af dejen, slå æggene ud i fordybningen og pisk dem let sammen med en gaffel.
- Kom solsikkekerner og de revne gulerødder ned til æggene.
- Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller en metalskraber til at hakke dejen i småstykker med.
- Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende a la en hakkebøf.
- Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i ca. 15 "klatter", som forsigtigt løftes med en metalskraber eller en paletkniv over på bageplader med bagepapir.
- Lad dine gulerodsbrud hæve i endnu 1 time og bag dem så ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte gulerodsbrud køles af på en rist, hvorefter de er klar til servering. De kan nydes med smør - eller spises som de er.
Gulerodsbrudene kan også sagtens fryses ned, og de er gode til madpakken.
Kom med din kommentar