• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes
billede med koge og dampe grønne asparges
De grønne asparges er nemme at koge eller dampe, og de skal blot koges i ganske kort tid. Foto: iStock.com.

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

Opdateret: 14. jun 2022 · Udgivet: 14. jun 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 5 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 bdt. grønne asparges et stort bundt
  • vand
  • salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom lidt vand i en gryde sammen med salt, og kog vandet op.
  • Skyl de grønne asparges, og bræk det nederste stykke af aspargesene. Typisk et par centimeter oppe.
  • Læg dem ned i det kogende vand, og lad dem dampe i max. 30 sekunder. Kogetid på grønne asparges er ultrakort, og de skal netop blot lige farve til den smukke og lidt mørkere grønne nuance.
  • Tag straks gryden af kogepladen, og kom lidt koldt vand i gryden for at stoppe kogningen.
  • Vent få sekunder og tag så de tilberedte asparges op.

Næringsindhold

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes
Mængde pr. portion
Kalorier
20
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Se her hvordan du kan koge eller dampe grønne asparges. Den bedste opskrift og guide til tilberedning af asparges, så de ikke bliver kedelige.

Skal du koge eller dampe grønne asparges, ja så er det vigtigt at gøre det ganske kort.

Her er en hurtig guide til tilberedning af de grønne asparges, der jo nærmest kan betegnes som det grønne guld.

For at bevare smag, sprødhed og næringsindhold skal de nemlig blot koges eller dampes i kort tid, og så venter der ellers en himmerigs mundfuld.

Koge grønne asparges

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 5 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 bdt. grønne asparges et stort bundt
  • vand
  • salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom lidt vand i en gryde sammen med salt, og kog vandet op.
  • Skyl de grønne asparges, og bræk det nederste stykke af aspargesene. Typisk et par centimeter oppe.
  • Læg dem ned i det kogende vand, og lad dem dampe i max. 30 sekunder. Kogetid på grønne asparges er ultrakort, og de skal netop blot lige farve til den smukke og lidt mørkere grønne nuance.
  • Tag straks gryden af kogepladen, og kom lidt koldt vand i gryden for at stoppe kogningen.
  • Vent få sekunder og tag så de tilberedte asparges op.

Næringsindhold

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes
Mængde pr. portion
Kalorier
20
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De kogte eller dampede grønne asparges serveres straks, og de er gode som tilbehør til et væld af retter.

Opfriske grønne asparges

Er dine asparges blevet slatne, kan du nemt genopfriske dem igen.

Skær den nederste centimeter af aspargesene, og stil dem i en beholder med koldt vand.

Lad dem stå nogle timer, og så har du atter friske og spændstige asparges.

Se flere lækre aspargesopskrifter:

Kogning af hvide asparges

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

Tarteletter med høns i asparges

Se disse opskrifter:

  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til rød karry suppe med mango og kylling

Rød karry suppe med mango og kylling

billede med grissini

Grissini - opskrift på italienske brødstænger

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

billede med grillede koteletter

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required