Her får du en opskrift på lækker forårssalat med rygeost dressing. En skøn salat med bla. kartofler, asparges og radiser. God som tilbehør.
Forårssalat er en vidunderlig salat, som du blandt andet laver med lidt asparges, kartofler og radiser.
Mængderne kan du selv justere, men nyd gerne salaten sammen med den lækre rygeost dressing.
Opskrift på forårssalat

Ingredienser
- salat blandede salater, skyllede og tørret
- ærter friskbælgede
- 1 bdt. asparges det nederste knækket af
- kartofler små, kogte og afkølede og skåret i skiver
- radiser skåret i tern
- 1 avocado i tern
- limesaft
- 1 rød peberfrugt i små tern
- ½ galia melon i tern
- friskkværnet peber
Rygeost dressing
- 1 bæger rygeost lille
- creme friache samme mængde som rygeost
- 1 lime saft af ½ lime
- 1 bdt. purløg fintsnittet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Forårssalat
- Bring vand i kog, tilsæt lidt salat og derefter asparges. Giv dem 1½ minut, hæld i en sigte og skyl dem med KOLDT vand. Lad dem dryppe godt af og dup dem så tørre. Skær dem i mindre stykker.
- Halver avocado og snit tern ned i kødet. Tag en teske og grav kødet ud, som nu er i tern, dryp straks med limesaft.
- Læg grøntsagerne lagvis i et fad og kværn lidt peber ud over din forårssalat.
Rygeost dressing
- Rør rygeost og det hele sammen og smag til. Rygeost dressing kan bruges til mange ting: friskkogte kartofler, kartoffelsalat, som kold sauce, som dip osv.
Noter
Forårssalat med rygeost dressing er en rigtig forårs- og sommerspise, og du kan blandt andet nyde den til mad fra grillen.
Men salaten kan også bruges til eks. en culottesteg eller glaseret hamburgerryg.
Kom med din kommentar