Få en god opskrift på lækker aspargessuppe. Denne suppe er med både hvide og grønne asparges, og den kan serveres som forret eller hovedret.
Klassisk aspargessuppe lavet hel bunden, hvor du koger en kylling mør og bruger bouillonen til din suppe sammen med både hvide og grønne asparges.
Selvom det tager lidt tid at lave retten, så er den ikke så tidskrævende, da kyllingen jo passer sig selv mens den koger.
Derefter er det blot at samle din aspargessuppe, hvor du evt. også kan komme noget af det møre kyllingekød ved.
Brug den lækre suppe med grønne og hvide asparges som forret eller hovedret.
Opskrift på aspargessuppe

Ingredienser
- 1 kylling
- gulerødder skrælet og i grove stykker
- timian frisk
- 2 løg i grove stykker
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg knuste
- Lidt rodfrugter gerne også porre/pastinak/selleri - eller hvad der lige haves
- peberkorn hele sorte peberkorn
- vand
- 2 dåser aspargessnitter hvide asparges
- 1 bdt. grønne asparges
- Lidt fløde kan udelades
- smørbolle af lige dele margarine/smør og mel
Fremgangsmåde
- Skyl kyllingen indvendigt og fjern evt. de poser, der måske ligger indeni med indmad.
- Tag en stor gryde og varm lidt olie op. Svits hurtigt evt. indmad og de groftskårne grønsager. Lad også lige kyllingen brune lidt og kom så laurbærblad, lidt salt, hele peberkorn og frisk timian ved.
- Hæld vand på så kyllingen lige er dækket og lad det simre i et par timer, skum overfladen nogle gange for urenheder. Når det har stået et par timer, så tage kyllingen op og lad den køle lidt af, inden kødet pilles af skroget (kan bruges til salater, puttes i den færdige aspargessuppe eller til tartelet-fyld osv.).
- Sigt suppen gennem et klæde og hæld det tilbage i gryden. Skum overskydende fedt af, enten med det sammen - eller lad det køle af i køleskab og så er fedtet lige til at tage af (bliver helt hvidt og lægger sig ovenpå!!).
- Hæld aspargessnitter til afdrypning - gem væden.
- Kog suppen op igen, uden låg, så den koger lidt ind. Tilsæt aspargesvandet.
- Lav en smørbolle i en lille gryde af lige dele margarine/smør og mel, rør det sammen til den rimelig fast klump. Læg den ned i den kogende suppe og lad den ligge et par minutter, pisk så grundigt så den opløses helt og der ingen klumper er.
- Lad suppen småkoge lidt, så melsmagen koges ud, smag den til med salt og hvid peber.
- Knæk det nederste seje rodstykke af de friske grønne asparges og kasser dem. Skær de grønne aspargesi mindre stykker.
- Tilsæt aspargesstykkerne til suppen, og varm den lige igennem i suppen i et par minutters tid sammen med de hvide aspargessnitter.
- Tilsæt evt. lidt fløde i din asparegssuppe inden servering, for lige at runde den af og server med flute.
Næringsindhold
Noter
Den færdige aspargessuppe med hvide og grønne asparges serveres straks, men kan også stilles på køl og varmes op lige inden servering.
Kødet fra kyllingen kan skæres ud i mindre stykker og varmes med i suppen. Det smager godt.
Eller brug kyllingekødet i en sandwich, salat eller som fyld i tarteletter.
Se flere lækre suppeopskrifter:
Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
Kom med din kommentar