• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Aspargessuppe med hvide og grønne asparges
hjemmelavet aspargessuppe
En lækker og hjemmelavet aspargessuppe med både hvide og grønne asparges. Kan serveres enten som forret eller hovedret. Foto: iStock.com.

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

Opdateret: 13. apr 2022 · Udgivet: 10. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Få en god opskrift på lækker aspargessuppe. Denne suppe er med både hvide og grønne asparges, og den kan serveres som forret eller hovedret.

Klassisk aspargessuppe lavet hel bunden, hvor du koger en kylling mør og bruger bouillonen til din suppe sammen med både hvide og grønne asparges.

Selvom det tager lidt tid at lave retten, så er den ikke så tidskrævende, da kyllingen jo passer sig selv mens den koger.

Derefter er det blot at samle din aspargessuppe, hvor du evt. også kan komme noget af det møre kyllingekød ved.

Brug den lækre suppe med grønne og hvide asparges som forret eller hovedret.

Opskrift på aspargessuppe

hjemmelavet aspargessuppe

Aspargessuppe

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling
  • gulerødder skrælet og i grove stykker
  • timian frisk
  • 2 løg i grove stykker
  • 2 laurbærblade
  • 4 fed hvidløg knuste
  • Lidt rodfrugter gerne også porre/pastinak/selleri - eller hvad der lige haves
  • peberkorn hele sorte peberkorn
  • vand
  • 2 dåser aspargessnitter hvide asparges
  • 1 bdt. grønne asparges
  • Lidt fløde kan udelades
  • smørbolle af lige dele margarine/smør og mel
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl kyllingen indvendigt og fjern evt. de poser, der måske ligger indeni med indmad.
  • Tag en stor gryde og varm lidt olie op. Svits hurtigt evt. indmad og de groftskårne grønsager. Lad også lige kyllingen brune lidt og kom så laurbærblad, lidt salt, hele peberkorn og frisk timian ved.
  • Hæld vand på så kyllingen lige er dækket og lad det simre i et par timer, skum overfladen nogle gange for urenheder. Når det har stået et par timer, så tage kyllingen op og lad den køle lidt af, inden kødet pilles af skroget (kan bruges til salater, puttes i den færdige aspargessuppe eller til tartelet-fyld osv.).
  • Sigt suppen gennem et klæde og hæld det tilbage i gryden. Skum overskydende fedt af, enten med det sammen - eller lad det køle af i køleskab og så er fedtet lige til at tage af (bliver helt hvidt og lægger sig ovenpå!!).
  • Hæld aspargessnitter til afdrypning - gem væden.
  • Kog suppen op igen, uden låg, så den koger lidt ind. Tilsæt aspargesvandet.
  • Lav en smørbolle i en lille gryde af lige dele margarine/smør og mel, rør det sammen til den rimelig fast klump. Læg den ned i den kogende suppe og lad den ligge et par minutter, pisk så grundigt så den opløses helt og der ingen klumper er.
  • Lad suppen småkoge lidt, så melsmagen koges ud, smag den til med salt og hvid peber.
  • Knæk det nederste seje rodstykke af de friske grønne asparges og kasser dem. Skær de grønne aspargesi mindre stykker.
  • Tilsæt aspargesstykkerne til suppen, og varm den lige igennem i suppen i et par minutters tid sammen med de hvide aspargessnitter.
  • Tilsæt evt. lidt fløde i din asparegssuppe inden servering, for lige at runde den af og server med flute.

Næringsindhold

Aspargessuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
110
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige aspargessuppe med hvide og grønne asparges serveres straks, men kan også stilles på køl og varmes op lige inden servering.

Kødet fra kyllingen kan skæres ud i mindre stykker og varmes med i suppen. Det smager godt.

Eller brug kyllingekødet i en sandwich, salat eller som fyld i tarteletter.

Se flere lækre suppeopskrifter:

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Se disse opskrifter:

  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Suppe med tomater og champignon
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

billede med kartoffelfad

Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

bagte kartofler bagekartofler

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

et billede med lagkage med hindbær og makroner

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

et billede med gulerodskage

Gulerodskage

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required