Mazarintærte muffins laves af en rørt dej, så du skal ikke bruge el-pisker til denne opskrift. Dog kan du selvfølgelig godt piske æggehviderne med el-piskeren, men det er også ret nemt med piskeriset.
Kom det bløde smør op i en skål, og rør det godt rundt med en grydeske.
Derefter sigter du gradvist flormelis ned i smørret, og rører det sammen.
I en anden skål rører du marcipan og de pasteuriserede æggeblommer sammen.
Sammenrørt marcipan og æggeblomme kommes så ned til smør og flormelis, og det hele røres sammen, så dejen bliver glat.
I en tredje skål blander du kartoffelmel, hvedemel og bagepulver sammen, hvorefter det også røres ind i dejen.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen, så mazarinkagedejen er helt samlet.
Med en spiseske fordeler du nu dejen i 10 muffinsforme - det passer en god skefuld i hver form.
Stil formene i en KOLD ovn, som du derefter skruer op på 180 grader varmluft. Det er vigtigt, at kagerne stilles i en kold ovn!!
Bag nu mazarinkagerne i cirka 23-25 minutter - stik i dem med en kødnål for, at mærke hvornår de er færdige. Det er de, når der ikke er dej, der hænger fast på pinden.
Lad kagerne køle af i to minutter, og overtræk dem derefter med kakaoglasur. Bland flormelis, kakao og en smule vand, og læg et lag på hver kage.
Næringsindhold
Mazarintærte muffins
Mængde pr. portion
Kalorier
208
% Daglig værdi*
Fedt
11
g
17
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Transfedt
0.3
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
4
g
Kolesterol
22
mg
7
%
Natrium
97
mg
4
%
Kalium
65
mg
2
%
Kulhydrater
25
g
8
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
17
g
19
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
252
IU
5
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
12
mg
1
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.