Beklæd en stor bradepande (den der hører til ovnen) med bagepapir.
Kom hvedemel, sukker og bagepulver i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør. Kør til smørret er findelt i melet.
Tilsæt æggeblommerne og kør til det bliver en grynet masse, den behøver på ingen måde at være en sammenhængende dej.
Du kan også gør dette med håndkraft, bare kom mel, sukker og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i og tilsæt æggeblommerne. Arbejd det sammen, til du får den grynede masse.
Hæld den grynede masse i bradepande, fordel det så der er et lige tyk lag over det hele og pres det godt sammen.
Sæt i ovnen og forbag i 15 minutter. Tag ud og lad det bunde køle lidt af.
Pisk imens æggehvider, marcipan, mandelessens og flormelis sammen med en el-mikser, til du har en tyk masse.
Når den forbagte bund er kølet noget af, fordeles syltetøjet på dejen og derefter drysses med chokolade.
Fordel marcipanmassen i klatter ovenpå - det skal være i klatter - for ellers er det umulig at fordele.
Sæt i ovnen igen, skru op til 200 grader (ikke varmluft) og bag i 15-20 minutter, til den er gylden. Klik her og start det smarte minutur med indstillet bagetid.
Næringsindhold
Gammeldags makronsnitter med marcipan
Mængde pr. portion
Kalorier
329
% Daglig værdi*
Fedt
14
g
22
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.3
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
53
mg
18
%
Natrium
168
mg
7
%
Kalium
95
mg
3
%
Kulhydrater
48
g
16
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
31
g
34
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
295
IU
6
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
20
mg
2
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.