Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron, salt og korn fra vaniljestangen godt sammen i en skål.
Lav en fordybning i blandingen og kom ægget og kærnemælken i hullet. Slå det sammen med en gaffel.
Vend så det smeltede, afkølede smør i med en dejskraber, med så få tag som muligt og derefter Daim og bananer - også med få tag som muligt. Jo mindre du rører i muffinsdejen, jo mere luftige bliver de, så bland dejen med let hånd og undgå at røre mere end højst nødvendigt.
Læg smørrebrødspapir ovenpå hinanden 2 og 2, så de former en stjerne.
Pres papiret ned i muffins hullerne og smør dem med smeltet smør eller spray dem med lidt olie.
Fordel dejen i dem og sæt dine Daim muffins i en forvarmet ovn ved 175 °C over- og undervarme (ikke varmluft), bag i ca. 30 minutter til de er gennembagte. Tjek dem med en tandstikker. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid på Daim muffins.
Næringsindhold
Daim muffins
Mængde pr. portion
Kalorier
320
% Daglig værdi*
Fedt
11
g
17
%
Mættet fedt
6
g
38
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
39
mg
13
%
Natrium
547
mg
24
%
Kalium
209
mg
6
%
Kulhydrater
51
g
17
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
20
g
22
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
292
IU
6
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
54
mg
5
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.