Kom den fintsnittede blomkål i en skål, og overhæld med kogende vand. Lad det trække ca. et halvt minut, og vend lidt salt i. Hæld kålen i et dørslag, og så er den klar til servering.
Blomkålsris i ovn
Fintsnittet blomkål vendes med et par spiseskefulde olivenolie og lidt salt, hvorefter den bredes ud på en bageplade med bagepapir. Bages ved 175 °C varmluft i ca. 15 minutter. Klik her og tænd det smarte minutur med indstillet tid. Serveres straks.
Pandestegt blomkålsris
Kom varmes en pande op og et par spiseskefulde olivenolie kommes på. Steg nu dine blomkålsris i ca. 10 minutter og vend rundt undervejs. Giv blomkålen lidt salt.
Næringsindhold
Blomkålsris på 3 måder
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
1
g
2
%
Mættet fedt
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
0.1
g
Enkelumættet fedt
0.1
g
Natrium
644
mg
28
%
Kalium
628
mg
18
%
Kulhydrater
10
g
3
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin C
101
mg
122
%
Calcium
47
mg
5
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.