100golivengerne kalamataoliven uden sten, halveret
2fedhvidløgknust og finthakket
Lidtcayennepeber
100gfetafra blok, smuldret
1spsk.smør
2spsk.purløgfintsnittet
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Varm olivenolie op på en pande og kom blomkål på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i et par minutter, til det begynder at tage farve.
Tilsæt spidskommen, oliven og hvidløg.
Steg i et minuts tid mere, vend rundt i det af og til.
Pres citronsaften ud over og lad det stege i ½ minuts tid.
Stegt blomkål tages panden af varmen og vendes med fintrevet citronskal og smør. Vend godt rundt til smørret smelter.
Smag til med salt og friskkværnet peber, drys med lidt cayennepeber og slut af med lidt purløg.
Næringsindhold
Stegt blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
233
% Daglig værdi*
Fedt
20
g
31
%
Mættet fedt
6
g
38
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
30
mg
10
%
Natrium
1323
mg
58
%
Kalium
470
mg
13
%
Kulhydrater
11
g
4
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
384
IU
8
%
Vitamin C
75
mg
91
%
Calcium
180
mg
18
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.