Skær de rengjorte rabarber i mindre stykker, ca. 2 cm. lange og kom dem i en gryde sammen med vandet.
Bring det i kog og lad det småkoge i ca. 15 minutter, UDEN at du rører i det, for så bliver det grumset. Klik her og sæt det smarte minutur med nøjagtig kogetid.
Sæt en sigte over en stor skål eller en anden gryde og læg et osteklæde eller et rent viskestykke i.
Hæld din rabarbersaft igennem og pres så meget saft som overhovedet muligt ud af de kogte rabarber.
Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukker og citronsaft.
Bring rabarbersaften i kog igen, til sukkeret er opløst.
Næringsindhold
Hjemmelavet rabarbersaft
Mængde pr. portion
Kalorier
981
% Daglig værdi*
Fedt
2
g
3
%
Mættet fedt
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
0.5
g
Enkelumættet fedt
0.2
g
Natrium
60
mg
3
%
Kalium
1445
mg
41
%
Kulhydrater
250
g
83
%
Kostfibre
10
g
42
%
Sukker
231
g
257
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
535
IU
11
%
Vitamin C
50
mg
61
%
Calcium
465
mg
47
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.