300gkagewienerbrød, mazarintærte, hindbærroulade eller andet
2spsk.kakao
2spsk.romessenseller ægte rom
2spsk.hindbærmarmelade
50gkokosmel
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Start med at smuldre kagerester ned i en stor skål. Du kan sagtens bruge rester, men du kan selvfølgelig også bare købe en roulade, mazarintærte, wienerbrød eller anden kage, og bruge den.
Når kagen er godt smuldret ud kommer du de øvrige ingredienser i skålen. Nu skal du samle dejen til dine trøfler.
Du kan vælge at ælte det godt igennem med fingrene, men du kan også bruge en håndmikser. Vær lige opmærksom på, at dejen er meget sej, og derfor kan det være en besværlig opgave for håndmikseren, fordi dejen hurtigt binder sig om piskerisene.
Men det kan lade sig gøre, og tager ikke mange minutter. Smag dejen til – det kan være du ønsker mere rom essens, marmelade eller kakao i trøflerne.
Når du har en ensartet og kakaofarvet dej, tager du lidt kokosmel og hælder ud i en dyb tallerken.
Tag så en spiseske, og saml en klump dej op fra skålen, og læg i den ene håndflade. Nu kan du forsigtigt trille trøfler – og derefter trille dem i kokosmel.
Næringsindhold
Trøfler med kokos lavet af kagerester
Mængde pr. portion
Kalorier
134
% Daglig værdi*
Fedt
4
g
6
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Flerumættet fedt
0.1
g
Enkelumættet fedt
0.3
g
Kolesterol
31
mg
10
%
Natrium
198
mg
9
%
Kalium
48
mg
1
%
Kulhydrater
23
g
8
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
13
g
14
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
46
IU
1
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
23
mg
2
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.