Bring lidt letsaltet vand i kog, kom de klargjorte asparges i og giv dem ½ minut. Hæld dem i en sigte og skyl straks med iskoldt vand, lad dem dryppe af.
Bland smeltet smør med dijonsennep, hvidvin, salt, friskkværnet peber og hvidløg - rør det godt sammen.
Dup kyllingefileterne tørre og læg dem mellem to lag køkkenfilm. Bank dem ud til de er ret tynde over det hele.
Læg dem side om side og pensl den side der vender opad med smør-blandingen.
Læg tre asparges på hver, læg dem så aspargeshovederne stikker ud og ovenpå skinke og ost. Rul dine kylling Cordon Bleu stramt sammen fra den spidse ende og fæstn med tandstikkere. Pensl dem nu over det hele med resten af smør-bladningen og vend dem i panko rasp, så de er helt dækket.
Læg dem med samlingen ned ad i et ovnfast fad.
Stil dine kylling Cordon Bleu i ovnen og giv dem ca. 35-40 minutter, til de er gennemstegte.
Smelt smørret til hvidvinssauce ved lav varme og tilsæt skalotteløg, lad dem "koge" i smørret i 7-8 minutters tid, hele tiden ved lav varme. De må endelig ikke tage farve, rør i det af og til.
Tilsæt melet og rør det godt sammen. Tilsæt hvidvin og ca. 2 dl af fløden, sammen med krydderierne og bring i kog ved svag varme. Pisk i det, så det ikke klumper.
Lad saucen småkoge i nogle minutter, rør i det af og til. Smag til og hold det varmt til det skal spises.
Næringsindhold
Kylling Cordon Bleu
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.