5kuglerspinatfrossen, optøet i mikroovn i beholder med låg
5storechampignonskåret i skiver
1skalotteløgfinthakket
2fedhvidløgknust og finthakket
1-1½dlmadlavningfløde
1citronsaft af ½ citron eller lime
Lidtoliemargarineflydende
1spsk.hvedemel
Lidtmuskatnødrevet
4½pladerbutterdej
1æglidt sammenpisket æg til pensling
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Hvis der er skind på laksen, så skal det fjernes, sammen med det brune kød. Det synes jeg ikke smager så godt til indbagt laks.
Varm lidt olie op på en pande og brun hurtigt laks på begge sider, krydr med salt og Wasabi & sesame krydderi.
Tag den af panden, dryp med lidt presset citronsaft og lad dem afkøle lidt.
Varm lidt oliemargarine op i en gryde ved middelvarme, tilsæt skalotteløg og lad dem sautere, til de bliver bløde og gennemsigtige.
Tilsæt champignon og lad dem stege med, til væden de afgiver er kogt ind igen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Tilsæt hvidløg og lad det stege med lidt, under omrøring. Drys mel over og rør det sammen, tilsæt madlavningsfløden lidt efter lidt, lad det koge op imellem hver gang det tilsættes så du kan vurdere tykkelsen. Opbagningen skal være godt tyk.
Tilsæt den optøede spinat og rør godt rundt, lad det varme igennem og juster evt. tykkelsen med lidt mere madlavningsfløde.
Smag fyldet til indbagt laks med spinat til med salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og citronsaft.
Rul butterdejsplader lidt ud på et meldrysset bord, de fire stykker butterdej skal have ca. samme størrelse. Den halve butterdejsplade, bruges til at lave evt. pynt med.
Læg to butterdejsplader på en bageplade med bagepapir. Læg et stykke laks på midten af hver og top op med spinatfyld.
Læg en butterdejsplade over hver og tryk siderne godt sammen - skær evt. overskydende dej fra - hvis de er lidt for store.
Prik nogle huller i dejen med en gaffel og pensl overfladen med sammenpisket æg, tilsæt ganske lidt salt.
Skær evt. blade ud - eller anden pynt - af den ½ butterdejsplade (som også skal udrulles lidt) og læg dem ovenpå den penslede overflade.
Pensl også pynten og nu skal indbagt laks med spinat have 12-15 minutter ved 185 grader varm ovn (varmluft). Dejen skal være gylden og sprød.
Næringsindhold
Indbagt laks med spinat
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.