Rør en fars af de nævnte ingredienser og form dem til kødboller med en ske.
Kom dem i spilkogende vand - ikke mere end et lag ad gangen - og når de kommer op til overfladen er de nok.
Karrysauce
Kom olie i en gryde og tilsæt karry, løg, ingefær og hvidløg - lad det sautere.
Tilsæt grønsagerne og æblet, rør rundt og lad det svitse lidt med.
Tilsæt hvedemel, rør rundt.
Hæld vandet fra kødbollerne i lidt ad gangen og rør godt mellem hver gang, så melet ikke klumper.
Tilsæt resten af væsken - eller den mængde der skal til for at få saucen som ønsket (se note). Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt flydende kalvebouillon.
Kog saucen igennem.
Kom kødbollerne i, skru ned for varmen og lad dem varme med.
Drys med hakket persille inden servering.
Næringsindhold
Boller i karry
Mængde pr. portion
Kalorier
719
% Daglig værdi*
Fedt
59
g
91
%
Mættet fedt
26
g
163
%
Transfedt
0.03
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
23
g
Kolesterol
206
mg
69
%
Natrium
1320
mg
57
%
Kalium
798
mg
23
%
Kulhydrater
21
g
7
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
11
g
12
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
6301
IU
126
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
161
mg
16
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.