1citronfintrevet skal og saft af en økologisk citron
salt og friskkværnet peber
Til rodfrugter
2rødbederi grove stykker
2gulerødderi grove stykker
3pastinakkeri grove stykker
1rødløgi både
salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til butterfly kylling starter du med, at blande det bløde smør med krydderurterne - både de tørrede og de friske - og den fintrevne citronskal.
Skyl kyllingen under koldt vand og tjek den indeni for rester af indmad og blod. Dup den tør.
Flæk den på brystsiden, ved at skære langs brystbenet og tryk den lidt flad. Krydr den indeni med salt og friskkværnet peber, vend den om, læg den i en stor bradepande med bagepapir.
Løsn forsigtigt skindet på kyllingen og fordel den ene spiseskefuld smør under skindet og den anden ovenpå skindet. Dryp kyllingen med citronsaft og krydr godt med salt og friskkværnet peber.
Sæt i ovnen ved 180 grader (varmluft) og lad den stege i 45 minutter, dryp den en enkelt gang undervej, med stegeskyen.
Rengør og klargør imens rodfrugterne som anvist.
Efter 45 minutter tages bradepanden med kyllingen ud og rodfrugterne hældes ved kyllingen. Vend dem godt rundt i stegeskyen og krydr godt med salt og friskkværnet peber.
Sæt tilbage i ovnen og sæt bradepanden ind i den øverste halvdel af ovnen, bag i yderligere 30 minutter. Vend rundt i rodfrugterne en enkelt gang undervejs.
Nu har kyllingen fået 1 time og 15 minutter, her var min perfekt, men det afhænger selvfølgelig lidt af hvor stor din kylling er og hvordan din ovn er.
Næringsindhold
Butterfly kylling
Mængde pr. portion
Kalorier
593
% Daglig værdi*
Fedt
34
g
52
%
Mættet fedt
12
g
75
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
150
mg
50
%
Natrium
1436
mg
62
%
Kalium
1224
mg
35
%
Kulhydrater
37
g
12
%
Kostfibre
10
g
42
%
Sukker
14
g
16
%
Protein
37
g
74
%
Vitamin A
5795
IU
116
%
Vitamin C
39
mg
47
%
Calcium
115
mg
12
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.