Sørg for at sværen på din flæskesteg er ridset dybt nok - men heller ikke for dybt! Vær sikker på at det grove salt kommer godt ned i rillerne, det er det der skal hjælpe med at gøre flæskesværen lækker sprød.
Bræk laurbærblade i mindre stykker og sæt dem i nogle af rillerne, sammen med lidt hele nelliker.
Krydr flæskeestegen med groftkværnet peber og kom stegen i et fad.
Hæld vand ved, så det står lidt op ad stegen og kom så grove stykker af løg, let knuste hvidløgsfed og frisk timian i.
Sæt det i ovnen ved 125 grader i 4 timer. Det er en god stegetid til langtidsstegt flæskesteg. Giv det evt. lidt højere varme til sidst, hvis flæskesværen ikke er helt sprød - eller sprød nok. Jeg brugte ikke grill, men skruede bare op på 250 grader og lod den stå der lidt, så begyndte sværen at boble og blev super sprød!!
Lad den langtidsstegte flæskesteg stå lidt inden den skæres ud i skiver. Men uden at dække den til.
Sovs til flæskesteg: Husk at bruge stegeskyen til sauce. Sigt den, skum den og kog den lidt ind. Jævn den med lidt meljævning, smag den til og der haves den skønneste sauce til flæskestegen.
Næringsindhold
Langtidsstegt flæskesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
510
% Daglig værdi*
Fedt
15
g
23
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
6
g
Kolesterol
236
mg
79
%
Natrium
767
mg
33
%
Kalium
1453
mg
42
%
Kulhydrater
3
g
1
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
84
g
168
%
Vitamin A
9
IU
0
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
30
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.