600gkyllingkogt, skåret eller plukket i mundrette stykker
8tarteletter
salt og friskkværnet peber
1håndfuldpersillefinthakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Smelt lidt fedtstof i en gryde og tilsæt hvedemel, pisk det sammen. Du skal bruge ca. 2 spiseskefulde smør.
Tilsæt væde lidt efter lidt (væden fra asparges + bouillon fra kyllingen), pisk godt mellem hver gang, så alle klumper piskes ud. Brug gerne al væden fra dåserne med den hvide asparges, og fyld op med lidt bouillon til du har den rette konsistens.
Bliv ved med at tilsætte væske, til ønsket tykkelse haves (det skal helst ikke være for tyndt).
Lad det koge igennem nogle minutter, mens der røres, så melsmagen koges ud. Nu har du en god stuvning til dine tarteletter med høns i asparges.
Kom kyllingekødet og aspages snitter i og lad det varme godt igennem, smag til med salt og hvid peber.
Lun dine tarteletter i ovnen og kom fyldet i, pynt med finthakket persille.
Næringsindhold
Tarteletter med høns i asparges
Mængde pr. portion
Kalorier
321
% Daglig værdi*
Fedt
20
g
31
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
62
mg
21
%
Natrium
1257
mg
55
%
Kalium
379
mg
11
%
Kulhydrater
15
g
5
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
1154
IU
23
%
Vitamin C
22
mg
27
%
Calcium
32
mg
3
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.