Til kærnemælksfromage starter du med, at blende ingredienserne til din jordbærpure. Smag den til, og du kan sagtens lave den i god tid, evt. allerede om formiddagen.
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Rør kærnemælk med flormelis og vaniljekorn.
Tag husblasen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt det i en skål over vandbad.
Afkøl husblasen med lidt af kærnemælksblandingen og hæld det så tilbage i resten af kærnemælksblandingen.
Pisk fløden stiv og vend den i.
Hæld fromagen i en skål, og stil den tildækket i køleskab i mindst 3 timer.
Næringsindhold
Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
Mængde pr. portion
Kalorier
393
% Daglig værdi*
Fedt
33
g
51
%
Mættet fedt
21
g
131
%
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
103
mg
34
%
Natrium
111
mg
5
%
Kalium
305
mg
9
%
Kulhydrater
21
g
7
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
18
g
20
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
1376
IU
28
%
Vitamin C
43
mg
52
%
Calcium
165
mg
17
%
Jern
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.