Til lasagne med spidskål og fisk starter du med, at forvarme ovnen til 200 grader varmluft.
Skær spidskål i kvarte, fjern stokken og skær den så i strimler.
Skyl spinat godt - eller køb en færdigskyllet spinat.
Bring letsaltet vand i kog og kom så spidskål og spinat i, kog i et par minutter. Hæld det i en sigte og pres så meget væske som overhovedet mulig ud. Kom derefter kål og spinat i et rent viskestykke og pres yderligere væske ud.
Hæld 3,5 dl mornaysauce i en skål, tilsæt æg, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber. Pisk det sammen. Kom godt vredet spinat og spidskål i, rør det hele godt sammen.
Dup fisken godt tør og del den i mindre stykker.
Smør et ovnfast fad med lidt olie og hæld så lidt af den tilovers blevne mornaysauce i bunden. Læg et lag lasagneplader og så halvdelen af spinat-/spidskålsblandingen. Halvdelen af fisken, som krydres med salt og friskkværnet peber.
Så endnu et lag lasagneplader, spinat-/spidskålblading, fisk, det sidst lag lasagneplader og så sluttes der af med resten af den tilovers blevne mornaysauce.
Sæt i spidskålslasagnen i ovnen i ca. 15 minutter, tag ud og kom den revne ost på og sæt i ovnen igen i 15 minutter.
Næringsindhold
Lasagne med spidskål og fisk
Mængde pr. portion
Kalorier
767
% Daglig værdi*
Fedt
30
g
46
%
Mættet fedt
17
g
106
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
257
mg
86
%
Natrium
1422
mg
62
%
Kalium
2064
mg
59
%
Kulhydrater
60
g
20
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
64
g
128
%
Vitamin A
4894
IU
98
%
Vitamin C
113
mg
137
%
Calcium
571
mg
57
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.