Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Skinke med whiskymarinade
[the_ad id="1609"]
4.50
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
45
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
1,2
kilo
skinke
▢
2
laurbærblade
▢
10
peberkorn
sorte
▢
1
deciliter
brun farin
▢
25
gram
whisky
svarende til 2,5 cl.
▢
1,5
spiseskefuld
dijonsennep
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til skinke med whiskymarinade starter du med, at lægge skinken i en gryde, og derefter hældes vand ved.
Tilsæt laurbærblade og peberkorn, bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre i 1 times tid, vend evt. skinken halvvejs, hvis vandet ikke dækker hele.
Når tiden er gået slukket for varmen og gryden flyttes, men lad skinken blive i det varme vand, til den skal i ovnen.
Rør farin, sennep og whisky sammen.
Ca. 20 minutter inden servering, fores et lille ovnfast fad med stanniol og skinken lægges i fadet (nettet udenom fjernes inden).
Læg skinken med fedtlaget opad og rids det i rudemønster.
Øs whiskymarinaden over kødet og sæt det i ovnen ved 250 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter, til det karamelliserer og bliver gyldnet.
Næringsindhold
Skinke med whiskymarinade
Mængde pr. portion
Kalorier
561
% Daglig værdi*
Fedt
23
g
35
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
219
mg
73
%
Natrium
3534
mg
154
%
Kalium
888
mg
25
%
Kulhydrater
25
g
8
%
Kostfibre
0.3
g
1
%
Sukker
24
g
27
%
Protein
57
g
114
%
Vitamin A
8
IU
0
%
Vitamin C
70
mg
85
%
Calcium
44
mg
4
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]