Til pandekager med oksekød og grøntsager starter du med, at bland de to meltyper og salt sammen.
Hæld mælken i og pisk godt, så klumperne piskes ud. Tilsæt æg og olie - pisk igen godt.
Smør en slip-let pande ganske let med lidt olie til den første pandekage, men ellers behøves der ikke fedtstof. Bag til al dejen er opbrugt, ca. 8 stk.
Oksekødsfyld: Varm lidt olie op og sauter løg til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt hakket kød og lad det stege med, til det får farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt gulerødder og krydderier, lad det stege i et par minutter inden champignon tilsættes.
Når de er blevet bløde tilsættes peberfrugter og squash, steg i et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Bland flødeoste i og rør det godt ud.
Stil til side, så det kan afkøle lidt.
Læg en pandekage på et skærebræt og kom lidt af kødfyldet på.
Rul pandekagen sammen om fyldet og læg det i et smurt, ovnfast fad. Fortsæt med resten af pandekagerne og fyldet.
Drys med mozzarella og gratiner de fyldte pandekager med oksekød i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 minutter.
Næringsindhold
Pandekager med oksekød og grøntsager
Mængde pr. portion
Kalorier
904
% Daglig værdi*
Fedt
53
g
82
%
Mættet fedt
23
g
144
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
20
g
Kolesterol
230
mg
77
%
Natrium
1740
mg
76
%
Kalium
1086
mg
31
%
Kulhydrater
63
g
21
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
13
g
14
%
Protein
44
g
88
%
Vitamin A
12151
IU
243
%
Vitamin C
50
mg
61
%
Calcium
481
mg
48
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.