Til squashboller starter du med, at smuldre gær i en skål og sukkeret drysses over.
Kom den lune mælk i og rør gæren ud.
Tilsæt olivenolie og æg, og rør rundt.
Tilsæt revet squash, revet gulerod, solsikkekerner og salt - rør det godt rundt.
Tilsæt durummel og rør igen, så det bliver fordelt.
Hæld nu hvedemel i lidt efter lidt, til det kan hældes ud på bordet og æltes. Ælt det godt, dejen skal være blød og klistre lidt til fingrene, men ikke mere end at det er til at arbejde med. Melmængden kan svinge fra gang til gang, så du må prøve dig frem!
Form til en kugle, som lægges i en stor skål, dæk det til og lad det hæve i 1 time - et lunt sted.
Tag dejen ud og slå luften ud af den. Form til 12 lige store squashboller, som sættes på bageplade.
Dækkes til og hæver i 1 time et lunt sted.
Pensl med mælk, og bag bollerne ved 225 ved almindelig varm (ikke varmluft) i ca. 10-12 minutter. Bunden skal være gylden og de skal lyde lidt hule når de bankes under bunden.
Næringsindhold
Squashboller - nemme boller med squash
Mængde pr. portion
Kalorier
257
% Daglig værdi*
Fedt
8
g
12
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.02
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
17
mg
6
%
Natrium
420
mg
18
%
Kalium
292
mg
8
%
Kulhydrater
40
g
13
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
3492
IU
70
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
56
mg
6
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.